21. okt
 
Skogmo Park får 450 leiligheter
Nå skal det bygges enda en ny bydel på Jessheim.

Publisert: 29.mai.2018 06:00
Oppdatert: 31.mai.2018 08:22

I skogen fra Allergot ungdomsskole og østover mot Kiwi, skal bydelen Skogmo Park bygges med rundt 450 leiligheter. Totalt skal det investeres for et par milliarder kroner der.

Salgsstart for det første byggetrinnet med 148 leiligheter er satt til høsten 2018, byggingen starter 1. kvartal 2019 hvis alt går etter planen, og i 3. kvartal 2020 er det estimert ferdig til innflytting.

– Vi har akkurat gått ut med prosjektet nå og har 70 interessenter allerede. Før vi begynner å bygge må vi ha solgt 60 prosent av leilighetene, men vi forventer stor interesse i løpet av sommeren, sier kommunikasjonsansvarlig Silje Edman i Bakke AS.

Hele området blir bilfritt og boligene måler fra 46 til 120 kvadratmeter. De største fireromsleilighetene får i tillegg terrasser på 65 kvadratmeter. Leilighetene under 90 kvadratmeter er godkjent for lån i Husbanken.

SPG OG BAKKE

For et par år siden kjøpte Eiendomsselskapet Scandinavian Property Group (SPG) seg inn, gjennom datterselskapet SPG Bolig Jessheim, den 30 mål stor tomta.

HERSJØEN: Vil ha boliger på campingplassen

– Jessheim er en av de raskest voksende byene i Norge. Med gode kollektivtilbud samt kort vei til Oslo sentrum, vil dette området bli en del av Stor-Oslo. Tomta ligger i sentrum, sa toppleder Knut Holte i SPG da.

Skogmo Eiendom, hvor Bakke AS er den største aksjonæren er byggherre. Bakke eide tomta i noen år, men trengte samarbeidspartnere for å realisere prosjektet.

– Dette er så stort at få aktører gjennomfører slikt uten å samarbeide med noen. Vi skal bygge rundt 500 leiligheter i lavblokker på tre til fem etasjer, sa konsernsjef Morthen Bakke.

Med på laget fikk han blant andre Stein Erik Hagen som i sin tid skapte Rimi, og et av selskapene til stortingsrepresentant Nikolai Astrup med familie.

PRISSETTING

Edman kan ikke si noe om prisene på leilighetene, det arbeidet er meglerne i full gang med nå. Blant annet får enkelte store leiligheter en egen utleiedel, og det blir parkeringskjeller under hele prosjektet.

– Hvor på området kommer de første leilighetene?

– Byggingen starter på den delen som er nærmest skolen. Vi må også bygge en del infrastruktur før neste byggetrinn startes. Totalt blir det nok tre, fire byggetrinn før vi er ferdige. Dette er et stort og spennende prosjekt som vi har god tro på, påpeker Edman.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no