17. jul
FARLIG: – Her, rett ved denne bakketoppen, er det farlig å krysse vegen, sier Christopher Thaulow-Landmark og tar et sikkert tak i sønnen Alexander (6).
 
Skolebarn må krysse vegen ved bakketopp
EIDSVOLL. – Jeg frykter en situasjon lik den vi så på TV forleden da en gutt nesten ble truffet av en trailer da han krysset vegen bak skolebussen, sier Christopher Thaulow-Landmark.

Publisert: 16.nov.2017 09:00
Oppdatert: 16.nov.2017 09:10

Thaulow-Landmark bor i Elstadbakken i Eidsvoll. Der er det ingen bussholdeplass.

– Det hender bussen stopper ved innkjøringen til Elstadlia, men der er det ikke så mye som ei vegskulder. Skolebarna må stå i vegbanen til det er trygt å kryss over, forklarer Thaulow-Landmark.

– VELDIG FARLIG

Nærmeste bussholdeplass er ved Finnbråtavegen, lenger opp langs Odalsvegen.

– Egentlig skal sønnen min, Alexander (6 år) gå av der og tilbake langs fylkesvegen for å komme hjem. Når den nye gangvegen kommer, må han krysse over til andre siden, rett før en bakketopp, forteller Thaulow-Landmark.

– Bakketoppen gjør at små barn oppdager bilene seinere enn voksne, og bilførerne oppdager barna seinere.

– Både jeg og flere andre synes dette er veldig farlig. Nå henter vi Alexande, opplyser han.

KJØRT FOR FORT

Det jobbes også med gang- go sykkelveg på andre siden av Finnbråtan, men alle busspassasjerer som bor i Elstadlia eller på Finnbråtan nedenfor toppen, går av på bussholdeplassen ved avkjøringen til Finnbråtavegen.

– De må gå et stykke langs den trafikkerte fylkesvegen før de kan krysse over, forteller Thaulow-Landmark.

– Fartsgrensa på stedet er 60 km/t, men den er det mange som ikke overholder, påpeker Thaulow-Landmark.

NY GANGVEG

Neste år skal det være bygd gangveg langs Odalsvegen fra Finnbråtavegen og helt ned til Nesvegen. Videre derfra er det gangveg mot Vilberg skole.

Men den nye gangvegen hjelper ikke dem som kommer fra sentrum med buss. De må alle krysse fylkesvegen ved den nevnte bakketoppen. I motsatt retning, ikke langt unna, er det en nitti graders sving.

TRAFIKKSIKRING

Nå etterlyser Christopher Thaulow-Landmark trafikksikringstiltak.

– Det må i det minste gå at å få satt opp noen fareskilt. Nå som det jobbes med gangvegen langs fylkesvegen, bør det også kunne anlegges en bussholdeplass ved innkjøringen til Elstadlia, sier han.

- VANSKELIG Å LØSE

– Jeg kan ikke love noen utbedringer. Dette burde vært tatt opp før reguleringsplanen ble godkjent, sier Rita Johannessen som er seksjonsleder hos Statens Vegvesen i Akershus.

– Vi må bygge etter reguleringsplanen som er godkjent i kommunen, påpeker hun.

– Den har jo også vært ute på offentlig ettersyn. Jeg kan ikke si om vi kan få til noe etterpå. Men jeg skal ta med meg videre at det er ønske om en bussholdeplass ved vegen inn til Elstadlia, sier Johannessen.

– Det er ikke lett. Vi eier vel ikke mer enn veggrunnen, og kan ikke bygge på annen manns eiendom. Selv om det blir godkjent nå, kan det få konsekvenser i ettertid, sier hun.

– Men noen fareskilt må det vel gå an å få opp?

– Det er lite som er mer regulert enn skiltingen vår. Skiltforskriftene er meget omfattende, og et skilt vil kanskje ikke bety så mye, sier Johannessen. 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no