22. apr
SKRINLEGGER: Karl Henrik Laache (t.v.), leder for Oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad, og kultursjef i kommunen, Ronny Nilsen, skrinlegger planene for ett felles barnetog i Nannestad sentrum 17. mai. Her i foajeen på Nannestad videregående skole hvor ettermiddagens borgertog avsluttes.
 
17. mai i Nannestad: Skrinlegger planene for felles barnetog
Etter at foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved flere av Nannestad-skolene ikke ønsket å delta i felles barnetog i Nannestad sentrum på nasjonaldagen skrinlegges nå disse planene.

Publisert: 24.mar.2018 15:00
Oppdatert: 23.mar.2018 12:29

Bakgrunnen for at det ble planlagt ett felles 17.-maitog med alle barneskolene i bygda er korpssituasjonen. Det ble tidligere i vinter opplyst at verken Nannestad janitsjarkorps eller Skolekorpsene i Nannestad hadde kapasitet til å spille i togene ved alle skolene.

TILBAKE TIL START

– Nå går vi tilbake til den ordningen vi har hatt i sentrum noen år nå, med borgertog og russetog på ettermiddagen, og avslutning med festmøte. Toget vil som vanlig gå innom sykehjemmet. Foreløpig planlegges det for at festmøtet bli på Nannestad videregående skole, med blant annet underholdning og dagens tale. Arrangementet der blir eventuelt i samarbeid med skolen. Dette må vi i 17.-maikomiteen få avklart, sier Karl Henrik Laache, leder for Oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad.

RESPEKTERER AVGJØRELSEN

Han sier at FAU-enes reaksjoner må respekteres.

– De er ansvarlige for sine arrangementer, og vi må respektere at de føler dette er vanskelig. Å endre på tradisjoner, særlig for 17. mai, er vanskelig. Det krever lang planlegging. Vi mente ett felles barnetog på formiddagen var en god løsning, men det var FAU-ene uenige i, og da respekterer vi det, sier Laache.

Han opplyser at skolene og korpsene selv må avklare situasjonen for den enkelte skole.

– I borgertoget på ettermiddagen vil imidlertid begge korpsene, Nannestad janitsjarkorps og skolekorpsene i Nannestad, delta, sier Laache.

Han håper på god oppslutning om borgertoget.

– Vi inviterer alle lag og foreninger til å delta og vise seg fram, og håper blant annet å få til et flott bunadstog. Vi oppfordrer også lag og foreninger som har faner om å ta med disse. Det er mange flotte faner i bygda, sier Laache.

PREMIERER RUSSEN

17.-maikomiteen vil også utfordre russen til å lage gode innslag.

– Det er etter det vi kjenner til seks russebusser ved Nannestad videregående skole i år, og vi håper det vil bli noen kreative innslag i toget. Vi vil da kåre det beste innslaget, som også vil bli premiert, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

I foajeen på videregående skole vil det etter borgertoget bli lokale underholdningskrefter.

– Vi vil også invitere en representant for ungdommen. I tillegg får vi en ekstern taler. Ordføreren vil også delta der, sier Laache.

SKOLEKORPSENE KAN SPILLE

Skolekorpsene i Nannestad kan spille ved to skoler på nasjonaldagen. Maura og Prest­åsen skoler har fått tilbudet i år.

– Vi har byttet på mellom skolene, og ifølge turnusen vi har hatt er det Maura og Preståsen skoler som står for tur. Ryktene om vår død er sterkt overdrevet, sier Geir Watterud, avtroppende leder for Skolekorpsene i Nannestad.

Han opplyser at hovedkorpset i dag består av 22 musikere.

– Rekrutteringen er også på veg i riktig retning. Jeg synes det er synd at det ikke blir ett felles barnetog i sentrum. Nå hadde vi muligheten til å skape en stor fest, sier Watterud.

Nannestad janitsjarkorps sliter med kapasiteten, men vil etter at planene for fellestog i sentrum er skrinlagt vurdere om de allikevel kan klare å spille ved to skoler, Kringler-Slattum og Eltonåsen.

– Dette tar vi stilling til etter påske, sier Aina Solberg, leder for janitsjarkorpset.

LES OGSÅ: FAU I MAURA: Vil leie svensk korps til 17.-maitoget

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no