16. jun
NYTT BLAD: Eidsvoll og Hurdals nye menighetsblad kommer ut første gang 3. mai, under det nye navnet Samlingspunkt. Terje Kjølsvik, sokneprest i Feiring og Langset, er glad for at menighetene nå skal bli mer aktive i arbeidet med å samle inn stoffet.
 
Skrivende menigheter i Eidsvoll
Da kirkevergen i Eidsvoll sluttet, benyttet fellesrådet muligheten til å snu opp ned på produksjonen av Menighetsbladet for Eidsvoll og Hurdal.

Publisert: 30.apr.2018 11:30
Oppdatert: 30.apr.2018 11:35

Eks-kirkevergen var sterkt involvert i produksjonen av det tidligere Menighetsbladet. Da hun sluttet, måtte det finnes andre løsninger. Det ble tenkt nye tanker, og det har igjen ført til en helt ny vri. Borte er det gamle navnet Menighetsbladet. Heretter er det Samlingspunkt som gjelder.

– ALLE MÅ BIDRA

Terje Kjølsvik, sokneprest i Feiring og Langset, forteller at fellesrådet ser for seg en flat struktur i redaksjonen, men at han nok vil fungere delvis som leder og redaktør, om det skulle bli slik at man trenger en slik frontfigur.

– Vi har gitt alle menighetsrådene i oppgave å utpeke en person som skal sitte i redaksjonskomiteen. Alle må bidra. Når vi først måtte finne på noe nytt, ble det noe helt nytt. Og ikke minst grep vi anledningen til å få menighetene til å involvere seg mer enn tidligere. Det har vært et ønske gjennom lengre tid, sier presten.

Redaktør tidligere var John Granly. Han er nå ute av bildet, men Kjølsvik benytter anledningen til å takke ham for en kjempejobb gjennom mange år.

– Hvilken strategi ligger bak Samlingspunkt?

– Vi vil favne bredt og legge mer vekt på det som skjer i menighetene. Jeg tror vi har vært litt for smale i Menighetsbladet. Hvem er vår primære målgruppe? Jo, det er den vanlige kvinne og mann, også de som ikke bruker kirken. Vi skal snakke med vanlige folk, og fortelle tydelig hvem vi er. Vi har fått noe innspill, og har selv også kommet med noen.

DISTRIBUERES MED EUB

Når journalistene har hentet inn stoffet til Menighetsbladet, blir det sendt over til Hamar Media. Der tar de seg av layouten og trykkingen.

– Vi kommer ut i 13.000 eksemplarer som skal distribueres til alle husstander i Eidsvoll og Hurdal. Samlingspunkt skal komme ut fire ganger i året, og da som innstikk i EUBs fulldekningsaviser, forteller Kjølsvik.

– Hvordan finansieres bladet?

– Menighetene bidrar via fellesrådet og så har vi annonseinntekter, sier presten.

Nytt er også at innbetalingsblanketten som lå inni bladet, er fjernet.

– Men kontonummeret står i bladet, og det er fullt lov til å betale. Første utgave av det nye Menighetsbladet kommer nå 3. mai.

LES OGSÅ: Vil lage historisk park ved Eidsvoll kirke

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no