26. apr
DOBLER STØRRELSEN: Butikken vil etter at utbyggingsprosjektet er ferdigstilt i 2019, ha doblet salgsflaten fra 650 til 1.376 kvadratmeter. Arbeidene starter opp i løpet av året og underveis vil butikken stadig bli større uten at byggeprosessen skal påvirke butikken.Illustrasjon: Romerike Arkitekter
 
– Vi mener det er potensial for en stor-Kiwi på Dal
Kiwi har klokkertro på sørbygda og dobler butikkarealet når den nye butikken på Dal står ferdig.

Publisert: 01.aug.2017 06:00
Oppdatert: 31.jul.2017 15:14

Trinn én av utbyggingen skal etter planen starte allerede i år.

– Våren 2019 skal hele prosjektet være ferdig, sier Torkel Thorvaldsen, Kiwis regionsjef i innlandet sørvest.

I 2016 kjøpte Kiwi ut Motorforum av Skinnstudumpa. Etter ombyggingen vil Kiwi ha overtatt hele lokalet alene. I tillegg vil lokalene bli ytterligere bygd på for å gi dagligvarekjempen den plassen de trenger. Motorforum har en leiekontrakt med Norgesgruppen ut 2018. EUB er foreløpig ikke kjent med hvor de vil ha tilhold i fortsettelsen.

– Dagens butikk er på cirka 950 kvadratmeter totalt areal og 650 salgsflate. Etter utbygging blir totalt areal 2.170 kvadratmeter og en salgsflate på 1.376, sier Thorvaldsen.

Hemmelig prislapp

Kiwi ønsker ikke å kommentere prisen på prosjektet. Etter utvidelsen vil butikken få status som stor-Kiwi, med utvidet varesortiment.

– Underveis vil butikken bli stadig større i et par trinn. Vi skal ha full drift på butikken hele tiden, så byggeprosessen vil i minimal grad påvirke driften av butikken, sier Thorvaldsen. På illustrasjonene EUB fikk oversendt i forbindelse med denne saken, sto det åpningstid for Kiwi-butikken på søndager.

– Flere blant lokalbefolkningen har etterlyst søndagsåpen dagligvare i Eidsvoll. Hvordan stiller Kiwi seg til dette?

– Det er ikke tenkt søndagsbutikk, selv om illustrasjonen viser åpningstid søndag, svarer Thorvaldsen.

LES OGSÅ: Kiwi flytter 200 meter på Råholt

Motorforum på jakt

– Hva er årsaken til at dere foretar denne omfattende utbyggingen?

– Vi mener det er potensial for en stor-Kiwi på Dal, og at kundene og de ansatte fortjener en større butikk, svarer Thorvaldsen.

EUB har også prøvd å få en kommentar fra daglig leder i Motorforum, Jan Erik Larsen, til denne saken. Han har ikke besvart vår henvendelse. I oktober i fjor uttalte han følgende i et intervju med EUB.

– Vi har så vidt begynt å følge med litt, og i den sammenhengen vurderer vi lokalisering både på Råholt, i bilbyen på Jessheim og nærmere Gardermoen. Enn så lenge har vi god tid, og det er mange muligheter. Uansett, vi avvikler ikke, vi bare flytter butikken.

– Norgesgruppen eier eiendommen mellom Montér og Kolonivegen. Er den noe for deres nye bilforretning?

– Ja, den også blir vurdert, fordi vi har en fast kundekrets i området. Men hvor vi etablerer oss avhenger også av økonomien prosjektet, understreker han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Flytter på Råholt: Kiwi skal flytte Råholt-butikken sin 200 meter. Planen er nyåpning i januar.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no