21. okt
KLARE: NRK-programlederne Silje Nordnes og Christian Strand er klare for Sommeråpent i Eidsvoll. De gleder seg veldig.Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
 
Slik blir Sommeråpent
NRK er strålende fornøyde med suksessen.

Publisert: 22.jul.2017 07:00
Oppdatert: 22.jul.2017 08:37

– Sommeråpent fra Eidsvoll byr på Stian Carstensen og sønnen Gabriel, oppvisning fra Eidsvoll Ballettsenter, prat om jernbanehistorie med Erik Johansson og en sommerprat med Abid Q. Raja, sier Thomas Hellum, prosjektleder i NRK.

Han legger til at dette er deler av programmet, og at det kan dukke opp flere overraskelser. Blant annet serverer EUB agurknyheter i deres faste Agurknyttspalte.

– Vi gleder oss til Eidsvoll og turen dit. Stopper på Frogner, Kløfta, Jessheim, Dal og Bøn før vi er framme. Vi kommer Hovedbanen opp (spor 3) og skifter over til spor 1 ved ankomst Eidsvoll, legger han til.

Formidabel suksess

Sommeråpent og Sommertoget har vært formidable suksesser for NRK. Førstnevnte er hittil arrangert 17 forskjellige steder rundt om i Norge. På det meste har hele 618.000 seere fulgt programmet. Det mest sette var sendingen fra Åndalsnes som oppnådde en markedsandel på 55,5 prosent, viser statistikk EUB har innhentet.

– Om sommeren er markedsandeler vel så interessant som antall i 1.000. Vi er strålende fornøyde med begge deler. Godt innhold trumfer TV-trender, for å sitere vår kringkaster på Marienlyst, humrer prosjektleder Thomas Hellum.

485.000 seere

På det meste har 485.000 seere fulgt Sommertoget på NRK. Dette var på Vinstra, og ga en markedsandel på 49,8 prosent. Høyeste markedsandel totalt hadde Alvdal-programmet – 61,2 prosent.

Programledere for Sommeråpent denne uken er Silje Nordnes og Christian Strand. De er med på strekningen fra Tynset til Eidsvoll Silje Nordnes er mest kjent fra P3, mens Christian Strand har hatt mange forskjellige programlederroller i NRK.

– Vi skal innom steder som kanskje ikke har fått så mye tid på TV-skjermen før, bortsett fra Eidsvoll da. Jeg håper at alle stedene gir oss en skikkelig folkefest tilbake, sier hun i en melding.

Strand gleder seg veldig til å vise fram alle de flotte menneskene som bor på strekningen mellom Tynset og Eidsvoll.

– Jeg håper vi får flere av dem i studio for å være med å gi det norske folk den riktige sommerstemningen – uansett vær, sier Christian Strand i en melding.

Så gjenstår det å se om det dukker opp noen Eidsvoll-overraskelser.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no