14. nov
 
Solgte kremtomt på Jessheim – slik er nye OrbitArena
De solgte eiendommen i Trondheimsvegen. Nå satser OrbitArena på innflytting i ny storstue våren 2020.

Publisert: 30.aug.2018 06:00
Oppdatert: 29.aug.2018 20:51

Bedriftens planlagte samlokalisering gjør at det må bygges et nytt bygg. I dag holder bedriften til i Trondheimsvegen–Jessheim 116 og Industrivegen 10. Det nye lokalet vil ligge i Industrivegen 18.

– Bygget vil romme administrasjon og kursavdeling, cateringkjøkken med utsalg av blant annet lunsj, avdeling for pakking av jobbfrukt, verksted for snekkertjenesten, OrbitArena Bygg, avdeling for forsterkning av bøker, samt pakke- og monteringsavdeling med diverse produksjonsoppdrag, sier Hanne Ulsletten, administrerende direktør i OrbitArena AS. Hun opplyser at nybygget kommer ut på anbud nå i høst.

– Vi regner med innflytting i løpet av våren 2020, sier hun.

Store endringer

OrbitArena feirer 50-årsjubileum i år. Bedriften er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester.

– OrbitArena har vært gjennom større endringer de siste tre årene for å tilpasse oss endringer og behov i markedet. Anbudsutsetting av tiltak og endret tiltaksstruktur har ført til at vi har færre på arbeidspraksis internt, og jobber i større grad sammen med næringslivet for praksis og ordinært arbeid, sier Ulsletten.

Hun legger til at bedriften driftes godt økonomisk og attføringsmessig.

– Vi leverer resultater innen vårt fagfelt som er blant de beste i landet. Det er viktig at vi ser framover, og et ledd i denne prosessen er altså samlokalisering og tilpasning av produksjonsområder, poengterer Ulsletten. Hun presiserer at OrbitArena fortsatt vil yte tjenester til. og i, eierkommunene som er Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal.

Positiv ordfører

Onsdag skrev EUB om at bedriften hadde solgt eiendommen i Trondheimsvegen–Jessheim 116 for 32 millioner kroner. Kjøper er Jessheim Stadion Bolig AS. EUB får opplyst at OrbitArena vil leie tilbake lokalet i to år.

– Vi vil være i bygget i Trondheimsvegen 116 fram til nytt bygg er ferdigstilt i Industrivegen 18, bekrefter Hanne Ulsletten.

OrbitArena er primært et kommunalt- og fylkeskommunalt eid aksjeselskap. Bedriften har cirka 40 ordinært ansatte, 40 ansatte i avdelingen for varig tilrettelagt arbeid og har rundt 80 plasser på øvrige tjenester. OrbitArena AS hadde i 2017 en omsetning på 83 millioner kroner, en økning på 23,1 millioner i forhold til 2016. Hovedårsak til økningen er gevinst ved salg av fast eiendom, står det i årsberetningen for 2017.

– Planene til OrbitArena i Industrivegen virker spennende, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp). Han regner med å bli orientert om eiendomssalget i eiermøtet 17. september.

OrbitArena

Feirer 50 år i 2018.

Er primært et kommunalt/fylkeskommunalt eid aksjeselskap med 40 ordinært ansatte, 40 ansatt i avdelingen for varig tilrettelagt arbeid og 80 plasser på øvrige tjenester.

Ifølge årsberetningen for var totalkapitalen ved utgangen av året 117,6 millioner kroner, hvorav egenkapitalen utgjør 107,6 millioner kroner. Dette tilsvarer en egenkapitalandel på 92 prosent.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no