15. nov
 
Slik skal Stordalen vinne hotellgjestene
Etter en investering på 350 millioner kroner satser hotelleier Petter Stordalen på å doble omsetningen for nye Quality Airport Hotel Gardermoen.

Publisert: 28.aug.2018 09:00
Oppdatert: 27.aug.2018 13:38

– Hotellmarkedet rundt Oslo Lufthavn er et viktig satsingsområde for Nordic Choice Hotels. Med utbyggingen av Quality Airport Hotel Gardermoen kan vi tilby gjestene et konferansehotell i verdensklasse, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Over 1.000 inviterte gjester feiret nylig innvielsen av det nye hotellet rett ved flyplassen. Utbyggingen og totalrenoveringen tok ett år og totalt ble det investert 350 millioner kroner. Nå er hotellet oppgradert med ny nordisk drakt og utvidet med flere fasiliteter. Det klare målet for hotellet er å vinne konferansekampen. Det er pensjonsselskapet KLP som eier eiendommen. De har investert over 300 millioner kroner til totalrenovering og hotellutvidelse.

Nå har det lokale hotellet 455 hotellrom, 500 kvadratmeter utstillingsområde og en 700 kvadratmeter stor kongressal.

Rappellerte ned vegg

– I tillegg kan gjestene nyte norsk natur rett utenfor hotelltrappa. Her kan man ta seg en løpetur i marka før frokost. Det er det ikke mange flyplasshoteller som kan skilte med, sier Stordalen, som benyttet anledningen til å rappellere ned én av veggene på hotellet. De frammøtte ble også underholdt av DJ-en Matoma og kveldens konferansier Herman Flesvig.

Hotellet har allerede solgt mer enn 50 prosent av prognosen for 2019. EUB får opplyst at de – med etterspørselen som er nå – trolig vil doble omsetningen i 2020 sammenlignet med 2016.

– Flyplassene er de nye knutepunktene, og de neste årene vil markedet på Gardermoen bli desto større. Ved siden av hotellet bygges det en 5.000 dekar stor næringspark, som vil bety opp mot 40.000 arbeidsplasser. I tillegg er det få minutters kjøring til Oslo Lufthavn, E6 er rett utenfor døren og natur og turområder i umiddelbar nærhet, sier Anne Margrethe Tveit, hotelldirektør.

Første hotellet

Quality Airport Hotel Gardermoen er det første konferansehotellet som ble bygget i Gardermoen-området tilbake i 1986. Siden den gang har hotellet vært gjennom ytterligere tre utvidelser.

– Målet er at utenlandske gjester skal føle at de har opplevd Norge selv om de ikke beveger seg utenfor hotellet, sier Tveit.

– Vi er sammen med Nordic Choice Hotels godt fornøyd med det ferdige resultatet, sier Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning i KLP Eiendom.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no