25. jun
Skal bort: Betongdekket mellom Jessheim og Mogreina er snart historie.
 
Slutt på dunk og smell. Betongen er på hell

Publisert: 14.feb.2018 17:00
Oppdatert: 14.feb.2018 13:05

Nå kan alle E6-bilister slippe jubelen løs. Det beryktede betongdekket på E6 fra Jessheim til Mogreina skal nemlig skiftes ut.

Statens vegvesen skal de neste seks årene bruke 414 millioner statlige kroner på riksveitiltak i Akershus. I tillegg kommer prosjekter finansiert gjennom Oslopakke 3-midlene i tunnelutbedringsprogrammet og de mange store utbyggingsprosjektene i fylket. Det går fram av veivesenets handlingsprogram for 2018–2023. I Akershus er rammen for riksveitiltakene på 414 millioner kroner totalt. Utbedringstiltak (218 millioner), trafikksikkerhetstiltak (75 millioner) og miljø og servicetiltak (121 millioner). Noe av det lokale bilister kan juble høyest over er altså penger til utskifting av betongdekket på E6.

– Handlingsprogrammet som legges fram nå innebærer at det vil være stor aktivitet på Statens vegvesens områder de neste årene. Drift, vedlikehold og investeringer på riksveinettet vil gi bedre trafikksikkerhet og økt framkommelighet på veiene for trafikantene, sier regionveisjef Per Morten Lund.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no