16. jul
OPPHØRER: Den eneste skobutikken i Eidsvoll sentrum stenger dørene ved årets slutt.
 
Eurosko i Eidsvoll skal legges ned
EIDSVOLL. Det er alltid slik at når det kommer et kjøpesenter i kommunen, så er det noen som lider, kommenterer eieren Gøran Liff.

Publisert: 21.aug.2017 15:00
Oppdatert: 23.aug.2017 11:33

Eurosko i Eidsvoll sentrum skal legges ned fra nyttår.

Den eneste gjenværende skobutikken i Sundet synger på siste verset. Eieren av Eurosko, Gøran Liff, har bestemt seg for å legge ned.

– Vi har kontrakt ut dette året. Den har vi bestemt oss for ikke å fornye, forteller han.

Eurosko i Eidsvoll er bare én av flere butikker som eies av Gøran Liff. Han har også forretninger i Oslo, på Årnes og i Elverum.

Det er økonomiske årsaker til at butikken opphører. Selv om omsetningen har økt jevnt år for år, har resultatet blitt negativt.

– Det er alltid slik at når det kommer et kjøpesenter i kommunen, så er det noen som lider, kommenterer Liff.

Eurosko har holdt til i Eidsvoll sentrum i mange tiår og har for tiden tre ansatte på deltid som til sammen dekker om lag 1,6 årsverk.

- TRIST

– Dette er selvfølgelig veldig trist. Stort mer er det vel ikke å si. Dette har vært en veldig flott forretning som har fått skryt av folk langt utenfor Eidsvolls grenser, sier lederen av sentrumsforeningen, Ivar Nakken.

– Nå må vi jobbe for å få etablert en ny skobutikk og andre forretninger. Jeg har indikasjoner på at det er noen som ser ei framtid i Sundet og vil etablere seg her, sier han.

VEKST

Det er mange planer for vekst i Eidsvoll   sentrum de nærmeste årene, men foreløpig gjelder dette spesielt boliger.

– Det er flott at sentrum vokser selv om det kan bli noen voksesmerter hvis det går for fort. Men jeg tror Sundet vil absorbere veksten veldig greit, sier Ivar Nakken. 

– Det sies at det kreves 7.000 innbyggere i nedslagsfeltet til et handelssenter. Med alle prosjektene som det nå jobbes med, lover det godt. Faren kan være at kua dør mens graset gror, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no