23. jul
BLIR DIREKTØR. Rådmann Tor Arne Gangsø i Ullensaker blir ny arbeidslivsdirektør i Kommunenes Sentralforbund. (Arkivfoto: Bjør Inge Rødfoss)
 
Slutter i Ullensaker for å bli direktør
ULLENSAKER. Rådmann Tor Arne Gangsø i Ullensaker kommune blir ny arbeidslivsdirektør i Kommunenes Sentralforbund.

Publisert: 21.nov.2016 09:59
Oppdatert: 27.jan.2017 14:45

Tor Arne Gangsø har vært rådmann i Ullensaker i tre år. Han har i den samme perioden ledet det sentrale rådmannsutvalget i Kommunenes Sentralforbund (KS). Nå har han takket ja til å bli ny arbeidslivsdirektør i KS.

GLAD FOR TILLITEN

- Jeg er selvsagt veldig glad for å bli vist den tilliten det er å lede arbeidsgiverdelen av den største og viktigste organisasjonen i norsk offentlig sektor, sier Tor Arne Gangsø.

Gangsø tar over etter Per Kristian Sundnes, som går av med pensjon.

- LEIT Å MISTE ALLEREDE

- Vi er glade på Tor Arnes vegne, men er veldig lei oss for å miste en så god rådmann allerede nå, sier ordfører Tom Staahle.

Gangsø tiltrådte som ny rådmann i Ullensaker august 2013, og sier tilbudet fra KS er så godt at han ikke kan si nei.

- Dette er et jobbtilbud jeg ikke kan si nei til. Jeg er glad for tilliten KS nå viser meg, men er lei meg for å forlate Ullensaker allerede etter drøye tre år.

ORIENTERTE LEDERGRUPPA

Gangsø har orientert ordfører og ledergruppen i et ekstraordinært ledermøte i dag, mandag.

- Det er med tungt hjerte jeg nå har orientert ordfører og egen ledergruppe. Men jeg er trygg på at Ullensaker finner en god etterfølger. Å være rådmann i en vekstkommune som Ullensaker er fantastisk spennende, sier han.

Ullensaker kommune starter rekrutteringsprosessen umiddelbart og tar sikte på en erstatning så raskt som mulig.

Les også: Vil unngå klager med nye gebyrer

BLIR EN UTFORDRING

- Jeg kjenner på stor ydmykhet over å skulle ta over etter Per Kristian Sundnes. Det blir en utfordring å ta vare på den tilliten og respekten Per Kristian har hatt og har i kommunene, hos partene i arbeidslivet og i KS, sier Gangsø.

Det var svært mange godt kvalifiserte søkere til stillingen som områdedirektør for arbeidsliv i KS. I løpet av prosessen ble det likevel stadig klarere at Gangsø var det rette valget, sier administrerende direktør i KS, Lasse Hansen.

Les også: Nytt shoppinganlegg på Kløfta møter motstand

GANGSØ VAR DEN BESTE

- Alle som utgjorde intervjupanelet i denne prosessen er samstemt om at Tor Arne Gangsø er rett person for jobben. Vi har særlig vurdert tre viktige funksjoner; for det første å være leder for et stort område med mange ansatte i KS, for det andre å kunne lede kompliserte tarifforhandlinger med mange involverte parter på en god måte, og for det tredje å bidra til å gjøre KS enda viktigere som utviklingspartner for norske kommuner og fylkeskommuner. I en samlet vurdering framsto Tor Arne Gangsø etter hvert som et opplagt valg, og vi er svært glad for å få ham på laget, sier Lasse Hansen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no