18. jul
FLYTTER: Nå er det slutt på å sperre barn inne i internatet på Trandum. Fra og med i dag skal de bo på Haraldvangen i Hurdal. Arkivfoto: Glen Widing
 
Slutter med barne-familier til Trandum
30. desember ble det slutt på å sperre barnefamilier inne i Politiets utlendingsinternat.

Publisert: 29.des.2017 17:00
Oppdatert: 29.des.2017 13:37

Familier og barn uten foreldre har i flere år blitt sperret inne i Politiets utlendingsinternat på Trandum for å unngå rømninger før tvangsretur. For to år siden meldte Sivilombudsmannen at internatet var uegnet for barn, likevel fortsatte praksisen.

Nå er det imidlertid slutt, heretter skal barnefamiliene innkvarteres midlertidig på Haraldvangen i Hurdal, der PU disponerer en hel bygning litt unna hovedhuset.

SIKKERT

– Der er det plass til inntil to barnefamilier, og vi blir værende der til vi åpner vårt nye familiesenter på Dal, sier leder for politiets utlendingsinternat på Trandum, Kristina Lægreid.

– Når skjer det?

– Vi fortsetter nå prosessen med kommunen, og tar sikte på å åpne høsten 2018.

– Har det kommet noen barnefamilier til Haraldvangen allerede?

– Nei, men hvis det skulle komme noen er internatet åpent fra og med lørdag 30. desember. Men det skjer nok ikke noe før uti januar.

– Hva med sikkerheten, har folk i Hurdal noe å frykte?

– Absolutt ikke. Vi har bygd om noe og gjort noen tilpasninger på dører og vinduer som blir låst. dessuten er det ansatte fra PU til stedet hele døgnet. Men det er ikke tilsvarende høye gjerder som på Trandum. Jeg tror lokalbefolkningen i liten grad vil merke at vi er der, sier hun.

ET GODT STED Å VÆRE

En fordel ved Hurdal kontra Trandum som ligger i enden av østre rullebane, er stillheten.

– Er dere fornøyd med denne løsningen?

HARALDVANGEN: Aldri mer leirskole

– Ja. Haraldvangen er mye mer tilrettelagt for barn, og med tanke på at dette er en midlertidig løsning så mener vi stedet egner seg veldig bra. Familiene får her et godt sted å være.

– Har dette vært en dyr ombygging?

– Jeg har ikke fått oppsummert kostnadene, men dette er ikke snakk om krevende endringer. Stort sett er det snakk om oppussing av overflater, påpeker Lægreid.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no