27. jun
KOMMUNEPLAN: Rådmann Bente Rudrud Herdlevær og ordfører Runar Bålsrud presentert torsdag kommuneplanarbeidet for næringslivet i Hurdal.
 
Snevrer inn boligområdene
Hurdal kommune legger opp til å konsentrere mye av veksten omkring Hurdal Torg, men vil likevel ha betydelig spredt boligbygging.

Publisert: 28.jan.2018 15:00
Oppdatert: 28.jan.2018 15:50

Dette kommer fram i den nye kommuneplanen som legges fram for kommunestyret 14. februar. Etter den tid følger en høringsperiode.

– I forslaget til den nye planen har vi tatt ut en rekke utbyggingsområder som sto i den forrige planen, men som ennå ikke er regulert, fortalte ordfører Runar Bålsrud da han sammen med rådmann Bente Rudrud Herdlevær orienterte næringslivet i kommunen om planarbeidet.

I den regionale planen for areal og transport i Oslo og Akershus forutsettes det at 80 prosent av boligbyggingen skal foregå sentralt.

– Vi klarer nok ikke det, men vi føler vi har fått gehør for en fordeling med 70 prosent sentral og 30 prosent som spredt boligbygging, forteller Bålsrud,

I planen er det også lagt inn 140 dekar nye næringsarealer ved Torget og 20 dekar i Rustad.

Plnarbeidet strekker seg helt fram til 2040.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no