23. apr
Lykkes: Rune Svendsen har satt opp fire eneboliger siden 2013. Eneboligen bak ham på Styri i Eidsvoll ble solgt én time etter at han la den ut på nettstedet Finn.no. Audun Martinsen og familien fikk tilslaget etter en privat visning.
 
Solgt etter én time
Byggmester Rune Svendsen droppet eiendomsmegler og rakk knapt å legge den selvbygde eneboligen i Eidsvoll ut på Finn.no før den var solgt til en familie – 50.000 over prisantydning.

Publisert: 05.okt.2017 21:00
Oppdatert: 05.okt.2017 15:31

Solgt! Normalt tar det gjerne opptil to uker – og gjerne enda lenger – å få solgt et objekt i boligmarkedet. Det tok i gjennomsnitt 38 dager å selge en bolig i september 2017 i Norge, noe som er fire dager mer enn i september i fjor. Fra byggmester Rune Svendsen la ut eneboligen på Styri i Eidsvoll til den var solgt tok det 60 minutter!

– Det er ny rekord for meg, humrer Svendsen overfor EUB.

Han driver firmaet Rune’s Bygg og Eiendom AS, og har spesialisert seg på å sette opp boliger for salg. Eneboligen i Olstadvegen var den fjerde i rekken. Én av enhetene har familien kjøpt selv privat. Resten er solgt på det åpne markedet.

– Jeg kjøper opp tomter for videresalg av bolig etter at de er satt opp. Selve byggetiden tar stort sett i underkant av ett år. Jeg beregner god tid på prosjektene, Svendsen.

Visning etter et kvarter

Han hadde opprinnelig satt opp første visning søndag. Den er nå av naturlige årsaker avlyst.

– Kjøperne satt på Finn.no og så etter aktuelle objekter i området da jeg la den ut. Det tok ikke mer enn to minutter før de ringte. Etter et kvarter møttes vi på eiendommen. Vi hadde en kjapp visning, og de ga meg et bud 50.000 kroner over prisantydning. Da godtok jeg det, og vi skrev budbekreftelsen på et ark, sier Rune.

Eneboligen hadde en prisantydning på 4.550.000 kroner.

– Du slapp med andre ord å være nervøs for at boligen skulle ligge ute uten å bli solgt?

– Ja, det kan du si. Mitt inntrykk er at det ligger svært få eneboliger med stor eiendom ute i vårt område. Derfor er det stor etterspørsel etter disse, og det vet nok også kjøperne, sier Svendsen.

Eneboligen han solgte har 816 kvadratmeter tomt. Huset har et bruksareal på 159 kvadratmeter og inneholder blant annet fire soverom. Det er under fem kilometer til både Eidsvoll stasjon og Eidsvoll sentrum.

Langt flere leiligheter

Et raskt boligsøk på Finn.no onsdag viser at Svendsen har helt rett. I øyeblikket ligger det 459 leiligheter og 49 nybygde eneboliger til salgs i nettportalen. Ønsker du en stor eiendom for deg selv – uten at eneboligen for eksempel er kjedet – er mulighetene enda færre.

Det var Audun Martinsen og familien som kastet seg rundt og fikk tilslaget på eneboligen på rekordtid.

– Det var flott. Det var få hus på markedet med fire soverom, så det var bare å kjøre på. Vi hadde Vilberg skolekrets som begrensning, sier Martinsen fornøyd til EUB.

Fakta boligprisene

  • På Øvre Romerike steg prisene med 0,1 prosent i september, ifølge ferske tall fra eiendomsbransjen.
  • Tallene viser at prisøkningen på Øvre Romerike har vært 4,2 prosent de siste tolv månedene.
  • Det er solgt 751 eneboliger på Øvre Romerike hittil i år. Snittkvadratmeterpris: 26.453 kroner.
  • Gjennomsnittlig formidlingstid per bolig til salgs for alle typer er 23 dager.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Fire soverom: Eneboligen på Styri har nesten ett mål stor tomt og inneholder fire soverom.Foto: Privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no