24. apr
Solgt: Herskapshuset til Kristian Furuseth ble solgt for 8 millioner kroner – 300.000 over prisantydning. Det var til slutt en kjøper fra Oslo som stakk av med det.
 
Solgt for 8 millioner
Herskapshuset til Kristian Furuseth ble solgt 300.000 kroner over prisantydning.

Publisert: 17.apr.2018 15:00
Oppdatert: 17.apr.2018 15:42

Første visning gikk av stabelen søndag og var godt besøkt. Mandag ble budrunden blåst i gang. Allerede 9.01 kom første bud på 7 millioner. 15.30 var salget gjennomført. Den herskapelige eneboligen i Øvre Furuset 12 på Algarheim hadde fått nye eiere.

– Da gikk den for 8 millioner etter første visning. Godt marked for slike unike eiendommer, sier Ann Kristin Hoset, eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling.

Bra besøk på visningen

Eiendommen ligger kun cirka ti minutters kjøring utenfor Jessheim sentrum. Dette var nok noe av årsaken til at salget gikk såpass raskt.

– I tillegg dreide det her seg om en unik bolig. Det kommer ikke mange slike for salg, sier Hoset.

Kristian Furuseth – pappaen til Else og Cecilie Kåss Furuseth – var spent på forhånd. Utover mandagen forsto han at det gikk veien i forhold til salg.

– Det er et moderne hus, hvor de gamle kvalitetene er bevart. Det er med tungt hjerte jeg selger, sa han til EUB i forkant av salget.

Hoset sier det var bra med besøk på visningen. I budrunden meldte også flere budgivere seg på. Totalt kom det inn fem bud. Eiendommen hadde en prisantydning på 7,7 millioner kroner. Det var oldefaren til Kristian Furuseth som bygde huset. Faren hans bodde der i sin oppvekst. Det er med andre ord et hus og en eiendom han har hatt et nært forhold til i alle de 18 årene han har eid det.

Ikke lokal kjøper

Hoset forteller at det ikke var lokal kjøper.

– Det ble ikke lokal kjøper, men fra Oslo. Det var bare positive kommentarer å høre blant de besøkende på visningen, noe som var forventet da det er en fin eiendom, sier hun.

Kristian Furuseth jobber til daglig som fastlege på Solli Klinikk på Jessheim. Han kommer til å flytte inn i en leilighet i byen. Noe av det han vil savne mest med huset er de minnerike juleselskapene med døtrene på besøk.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no