19. jan
Standhaftig sjel. Knut Kopperud fyller 75 år 1. mars. Da er det fem år igjen til han legger ned kioskdriften på Dal. - Da fyller jeg 80 år, og synes det er et naturlig punktum på arbeidskarrieren her, smiler Knut Kopperud.
 
Solgte kiosken til Coop, men bare fordi han får jobbe til han fyller 80 år
DAL. Først sa han nei til fem millioner fra Kiwi. Så vendte han tommelen ned til Coop to ganger.

Publisert: 07.des.2016 15:31
Oppdatert: 27.jan.2017 14:46

Nå har Knut Kopperud solgt kiosken, men det blir mulig å kjøpe burger og milkshake i fem år til.

- Hvis helsa holder skal jeg holde på til 1. mars i 2022. Da fyller jeg 80 år, og synes det er et naturlig punktum på arbeidskarrieren her, smiler Knut Kopperud.

Når EUB er innom er han like blid som alltid. Flere kunder er innom. Knut smiler, snakker med dem og selger kioskvarer. Han har vært der siden 1960-tallet. Siden 1968 har han hatt kioskdrift. Nå har han solgt eiendommene Hjeravegen 2 og 4. Kjøper er Coop. De lyktes på tredje forsøk.

- Jeg har undertegnet kontrakt med Coop. De henvendte seg, og jeg takket nei de to første gangene. Den tredje gangen ble det ja, sier Kopperud.

I oktober i fjor skrev EUB om hvordan Kiwi hadde forhørt seg og fått avslått et bud på fem millioner kroner. Årsak? Knut var for glad i kiosken til å ville selge. Ett år senere klarte Coop å knekke koden.

LES OGSÅ: 73 år og jobber i kiosken tolv timer hver dag

Slik er kontrakten

EUB har sett kontrakten partene har inngått:

* Den totale kjøpesummen er ni millioner kroner. Kopperud får åtte millioner ved overtakelse 15. januar i 2017. Den siste millionen utbetales ved selgerens (Kopperuds) avvikling av selgerens kiosk.

* Kopperud gis personlig rett til bruk av eiendommen for videreføring av kiosken. Den bruksretten bortfaller 1. mars i 2022.

* Skulle Kopperud ønske å avvikle bruksretten på et tidligere tidspunkt står han fritt til det.

* Bruken er vederlagsfri.

Eiendommen det er snakk om ligger rett ved Dal skole. Arealet er rett i overkant av 6,4 mål. Det har vært stor utbygging og utvikling i Dal-området de siste årene, men på Knut Kopperud sin eiendom ligger kun kiosken hans per i dag.

LES OGSÅ: Sa nei da Kiwi ville kjøpe kiosken for fem millioner kroner

Coop klarte å knekke koden

Kopperud sier kjøpesummen på ni millioner kroner ikke var den viktigste årsaken til at han sa ja.

- Nei, det viktigste for meg var å få fortsette å jobbe i kiosken i flere år framover. Avtalen vi har inngått sikrer meg den muligheten. Jeg føler meg fortsatt i fin form, og jobber gjerne til jeg fyller 80. Det hadde vært veldig gøy. Kopperud holder fortsatt kiosken åpen i tolv timer daglig - 84 timer i uka.

- Jeg jobber nok 13-14 timer hver dag. Jeg er alene, og for meg er dette en fin måte å holde meg i form på. Det er ikke noe ønske å bli sittende i en stol - uten å ha noe å ta seg til, sier Knut Kopperud.

Han stenger kiosken én eneste dag i året. Det er første juledag. Knut tar aldri ferie. Nå er alt solgt, men fortsatt blir det mulig å handle hos Knut i noen år til.

- Vi hadde en fantastisk god dialog

Coop er strålende tilfredse med å ha sikret seg den attraktive tomten.

- Vi ser mange spennende muligheter på den tomta i framtida. Det er butikk vi driver med, men det ligger også potensial for flere ting der. Per nå har vi ikke noen konkrete prosjektplaner der. Det tar vi etter hvert, sier viseadministrerende direktør Bjørn Tore Skaug i Coop Øst. På spørsmål om hvordan han kom over tomta sier Skaug at det skjedde da han kjørte forbi.

- Hva tenker du om at Kiwi fikk nei, mens han sa ja til Coop?

- Det er klart vi gleder oss over det, smiler Skaug.

Han er fornøyd med samtalene med Knut Kopperud.

- Vi hadde en fantastisk god dialog. Det var naturligvis viktig for oss også at Kopperud selv kunne leve med løsningen vi fant, sier Skaug. Tomta er i dag regulert til overnattings- og serveringsvirksomhet.

- Den er ikke regulert for dagligvare i dag, men det må vi gjøre noe med. Den sjansen har vi tatt, sier Skaug.

Leder Olav Resaland (Ap) i hovedutvalg for næring, plan og miljø sier Coop-kjøpet er spennende.

- Dette er et område med stor vekst, og tomta ligger i nærheten av kollektivknutepunkt og sentrum, sier han.

Stor utvikling på Dal

Kiwi og Coop er allerede etablert med hver sin dagligvarebutikk. Det ble nylig klart at Kiwi utvider sine lokaler.

Det har lenge vært kjent at Rema 1000 også ønsker å etablere seg i området. Først ville de opprette dagligvarehandel på nabotomta til Montér. Nå kan de havne i Dal Handelspark.

Planene der ble også nylig kjent. I dag avslører EUB at Coop har kjøpt tomta til Knut Kopperud.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no