25. jun
 
Som de stiger fram
For syvende år på rad har ansatte i Bønsmoen barnehage gått til Sundet. Tidligere har de gått på ski, stylter og svømmeføtter. I år gikk de på stige.

Publisert: 01.jul.2018 20:30
Oppdatert: 28.jun.2018 13:28

Tirsdag satte fem ansatte av gårde fra Bønsmoen barnehage. Målet? Å gå til Sundet på stige. Ved å bruke to stiger, og legge den ene foran den andre, skulle de gå hele veien til Sundet uten å gå på bakken.

– Det viste seg å være vanskeligere enn vi trodde, flirer Hovland.

Gir seg ikke

De siste syv årene på rad, har ansatte på Bønsmoen barnehage gått til Sundet på mer eller mindre merkelige måter – som alle begynner på bokstaven «s».

De har gått på ski,, skøyter, stylter og svømmeføtter. De har også løpt med sumobryterdrakter. I år bestemte de seg for å gå på stige.

Men etter halvannen time fant gjengen ut at det ble for vanskelig å kare seg til Sundet på den måten, men de aktet ikke å gi opp stigen av den grunn.

– Vi har et bra støtteapparat rundt oss, så vi fikk skaffet noen hjul som vi teipa fast i stigen, forklarer Hovland.

– Bare på tull

Resten av turen satt Christer Finstad og Ida Bekken Olsen på stigen og staket med hendene, mens Halvor Hovland og Katarina Stump dro stigen.

Mens stigegjengen holdt på, gikk Jørgen Snekkerhagen ved siden av med spaserstokk og solbriller. Det er tross alt bare for moro skyld dette her.

– Vi startet opp dette bare på gøy og tull. Så øver vi litt med ungene noen dager i forkant, og har det moro med dem også, sier Hovland.

Ferden

Gjengen gikk på stige fra Bønsmoen barnehage til Eidsvollsbygningen, så gamleveien over Pirotoppen til slakteriet, ned Brensmorkbakken og gjennom Vestvangfeltet, og ned badebakken.

– Grusbakken der er alltid spennende, og vi vurderte å skaffe en stige med større hjul, men det gikk faktisk greit. Selv om det var litt tungt å holde igjen når vi kom til asfaltdelen. Man har ikke så god kontroll på en stige med hjul, forklarer Hovland.

Etter fire og en halv time, kunne de endelig gå av stigen og plassere føttene trygt på bakken ved tømmerfløteren i Sundet.

– Det var veldig deilig, og vi gikk en seiersrunde rundt tømmerfløteren, og så tok vi lagbilde. Det var veldig, veldig deilig å bli ferdig, ler Hovland.

Stige Ikke vanskeligst

Selv om stigen var utfordrende, er det ikke den vanskeligste måten de har kommet seg til Sundet på.

– Styltene var helt klart vanskeligst. Det var en prøvelse, men vi klarte det òg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no