17. jul
BOOKART: Dette var den mest populære aktiviteten på sommerskolen i Nannestad i forrige uke. Foto: Privat
 
Populær sommerskole
27 barn deltok på sommerskolen til Nannestad husflidslag i år.

Publisert: 06.jul.2017 13:00
Oppdatert: 05.jul.2017 14:04

Veving, nålefilting, maling og book art var blant aktivitetene på sommerskolen til Nannestad husflidslag. 27 barn i alderen 9 til 14 år fikk lære ulike typer håndarbeid som kanskje ikke er så vanlig å drive med lenger.

TRADISJON

Vi har arrangert sommerskolen i flere år. Tilbudet er ment å være et alternativ til de barna som ikke er opptatt av fotball og de andre vanlige aktivitetene. Tanken er også at vi kan nå den oppvoksende slekt med litt lærdom om gamle håndarbeidsteknikker, sier Ann-Heidrun Skår.

Hun synes det er en hyggelig måte å rekruttere nye barn og unge til de faste dagene resten av året.

– Ungene er ivrige og koser seg med alle aktivitetene. Lærerne er en miks av oss voksne damer og unge husflidsinteresserte jenter som selv har vært ivrige sommerskoleelever, forteller hun.

UTSTILLING

Elevene deles inn i grupper og er på en ny aktivitet hver dag. Fredag er det oppsamlingsdag, med fullføring av eventuelt uferdige ting.

– Noen hadde prøvd litt av aktivitetene før. Vi hadde både nålefilting og veving i fjor, men nye produkter. Siden flere av elevene er gjengangere, kunne de gledestrålende si at de kunne litt fra før. Uansett, nye og erfarne elever storkoste seg, sier Skår.

De fleste likte alle aktivitetene, men det pekte seg ut en favoritt mot slutten av uka. Book art.

– De brettet hunder, katter, pinnsvin, eventyrhus med stor iver. Book art var nytt for de fleste, også for oss voksne.

Fredag var det utstilling og både kunstnere og lærere var stolte over resultatet. Så kom nysgjerrige foresatte og alt det fine ungene hadde lagd ble beundret, sier hun.

Ellers kan det nevnes at Kiwi Nannestad sponset sommerskolen med frukt, smoothie og matbokser. Nye leveranser smoothie og påfyll av frukt kom hver dag.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no