20. apr
POPULÆRT. Svært mange AUFere kom i fjor for å ta tilbake Utøya. Foto: AUF
 
Sommer på Utøya og nasjonal 22.juli-markering
JESSHEIM. AUF skal ha sin sommerleir på Utøya i år også. Akershus, i likhet med i fjor, er den største delegasjonen med over 100 påmeldte.

Publisert: 19.jul.2016 14:36
Oppdatert: 27.jan.2017 14:23

GLEN WIDING

glen@eub.no | 9266 8857

Det er nå fem år siden 22. juli 2011, og det er ytret at det skal være den siste «store markeringen» fram til tiårsmarkeringen. Fra Akershus skal både Henriette Simensen Oudmayer og Hoda Imad lese opp navn under de nasjonale markeringene.

ÅPEN

Utøya er åpen 20. - 22. juli, og alle som er berørt av massemorderen Anders Behring Breiviks handlinger er velkommen. Besøkende vil kunne ferdes slik de selv har behov for i visse tidsrom.

LES OGSÅ: Tre grusomme og ett brukbart år.

All parkering skjer ved Sundvolden hotell, og det går skyttelbusser derfra til båten, og tilbake igjen. Det er bare mulig å kjøre til brygga ved Utøya og parkere der for de med spesielt behov for dette.

REGJERINGSKVARTALET

Markeringen starter i Regjeringskvartalet med taler ved blant andre AUF-leder Mani Hussaini, og statsminister Erna Solberg. Det blir kransenedlegging, ett minutts stillhet og et musikalsk innslag.

I år blir også navnene på alle de 77 ofrene for angrepene lest opp. Kronprinsparet, representanter fra regjeringen og Støttegruppens-, Arbeiderpartiets- og AUFs ledelse kommer.

Så blir det gudstjeneste i Oslo Domkirke. Etter gudstjenesten er kirka åpen for dem som måtte trenge det.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no