16. jul
 
Sommeren er over – nå kommer regnet
Tropevarmen er over for denne gang. Solkrem og parasoll kan byttes ut med regntøy og paraply, skal vi tro Meteorologisk institutt.

Publisert: 09.aug.2018 17:00
Oppdatert: 09.aug.2018 15:43

Samtidig som værmelderne varsler vått vær kommer Eidsvoll kommune med en aldri så liten gladnyhet:

– Nå har vi fått stoppet en del viktige lekkasjer rundt omkring. Vi har også en del vann i magasinene våre, forteller Thomas Meisfjord. Virksomhetslederen kan dermed informere om at vanningsforbudet er delvis opphevet.

Oppfordrer til samarbeid

Likevel er det ikke fritt fram for Hvermansen å åpne slusene.

– I første omgang tillater vi vanning med håndholdt slange og vannkanner. Det betyr at det ikke åpnes opp for bruk av vannspredere, understreker Meisfjord.

– Vannspredere bruker om lag én kubikkmeter vann i timen. Kapasiteten er ikke stor nok til at mange kan gjøre dette samtidig.

Husnummeret avgjør

Virksomhetslederen sier videre at husnumre som har partall kan vanne – med håndholdt slange og vannkanne – på partallsdatoer,

og motsatt.

– Vi er avhengige av at innbyggerne samarbeider med oss i kommunen når vi nå delvis opphever vanningsforbudet, fastslår han.

skogbrannfaren kan avta

– Tropevarmen er etter all sannsynlighet over for denne gang. Nå blir det en periode der de ekstremt høye temperaturene erstattes med det vi kaller «normalen». Det ser ut til at det kommer en del regnbyger over hele Østlandet. Først og fremst fredag, men også i starten av neste uke, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan.

– Det er også fare for at det kan komme torden. Men det ser ut til at det kommer såpass mye regn at skogbrannfaren vil avta, sier statsmeteorologen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no