17. jul
 
Søppel og etterlatenskaper flyter
KLØFTA. Den stadige forsøplingen plager naboer og turgåere.

Publisert: 08.mai.2017 12:00
Oppdatert: 08.mai.2017 14:05

Gjennom året får EUB et titalls telefontips fra folk som finner små og store søppelmengder rundt om i terrenget. Altfor mange mennesker bruker heller tid på å finne en plass i skogen for å tømme søppelet sitt, i stedet for å kjøre til Dal skog.

Forsøpling rundt og på industrifeltet langs E6 på Kløfta har vært et kjent og gjentakende problem i flere år, og det ser ut til at situasjonen blir verre for hvert år. Til turgåeres store fortvilelse.

UHOLDBAR SITUASJON

EUB har snakket med en av dem som ferdes på stiene innerst i Dyrskuvegen, og som har klagd til kommunen flere ganger på forholdene.

– Det er mye forsøpling rundt hele Kløfta, og spesielt innerst på industrifeltet.

– Kommunen sier de ikke har ressurser til å sette opp flere søppelkasser her. Situasjonen er uholdbart, sier tipseren som vil være anonym.

Hun påpeker at det til tross for manglende kommunale ressurser til søppelspann på Kløfta, har dukket opp en rasteplass med søppelspann ved nedkjøringen til Labben hundepensjonat, midt mellom Kløfta og Jessheim.

– Der er det langt mindre trafikk enn på industrifeltet.

– Jeg skjønner ikke prioriteringen, men setter selvfølgelig pris på et sted å kaste hundeposene langs gangstien, sier hun.

– Det dumpes mye rart på industrifeltet. Jeg synes det er ekstremt heslig å finne avføring på turstien. Det må være mulig for kommunen å finne en løsning her, påpeker hun.

PLUKKET SELV

Arne Houmsmoen bor i Sagmovegen, like overfor Eidsvoll Verk stasjon, og opplever at veikantene er forsøplet hver vår.

– Jeg ringte kommunen nylig om årets situasjon, men de kunne ikke komme for å rydde fordi dette er en fylkesvei. Dermed satte vi naboene i gang en ryddeaksjon selv og fikk kjørt bort mange bæreposer med søppel. Dette kan vi gjøre hver eneste vår etter at snøen har smeltet, påpeker han.

Houmsmoen synes heller ikke noe om at en gammel knekt lyktestolpe med armatur har ligget i veikanten i minst to år før kommunen hentet den onsdag i denne uken.

– Det virket som stolpen var knekt tvers av, og siden har den bare ligget i veikanten. Den var i ferd med å gro ned i bakken, men ble endelig hentet, sier han.

Hold deg oppdatert på det som skjer der du bor. Bli abonnent på EUB.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Søppel. Dette synet møter turgåerne rundt Kløfta industrifelt. Foto: Privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no