23. mar
I «Søsken» møtte vi søstrene Kaisa, Linnea og Martine.
 
«Søsken» vant pris for beste dokumentar
TV 2-dokumentaren som blant annet fulgte Linnea Ottem-Holmsten og hennes to søstre, stakk av med pris under Gullruten-utdelingen.

Publisert: 06.mai.2018 09:08
Oppdatert: 06.mai.2018 09:08

I dokumentarserien «Søsken» fikk seerne innblikk i hvordan det er å ha en bror eller søster som er syk eller har store utfordringer i livet. Og blant dem seerne ble kjent med, var de tre eidsvolljentene Linnea, Martine og Kaisa. Linnea har den sjeldne muskelsykdommen spinal muskel-atrofi (SMA), som gjør at hun sitter i rullestol, har svært begrenset muskelkraft og trenger en god del ekstra hjelp i hverdagen.

– Jeg må ta en del medisiner, ha fysioterapitimer og sånn. Sykdommen gir meg noen utfordringer i hverdagen, men jeg har det veldig fint, altså. Det går bra, sa Linnea da EUB intervjuet henne i forbindelse med at serien ble vist på TV 2.

Lørdag vant serien en «gullrute» under utdelingen i Bergen. Serien var nominert i kategorien «beste dokumentarserie».

Linnea var med på scenen og tok imot prisen, blant annet sammen med regissør Mari Storstein, som i likhet med Linnea har SMA.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no