20. aug
Stortrives: Anne Karin Hansen stortrives i Kroken 3 og ser ingen grunn til å flytte. I huset bak bodde søsteren Elin Knutstad før hun solgte.
 
Søsteren sa ja og solgte – hun sier nei
Mens søsteren Elin Knutstad solgte eneboligen og flyttet i leilighet i nærheten, sier Anne Karin Hansen nei til utbyggeren.

Publisert: 23.sep.2017 08:30
Oppdatert: 23.sep.2017 08:45

Hun har bodd i Kroken 3 – rett ved det planlagte utbyggingsområdet på Råholt – siden 1973. Nå ser hun ingen grunn til å flytte på seg.

– Jeg har vært på et informasjonsmøte på Søndre Samfund. Der presenterte utbyggeren planene sine. Søsteren min slo til og solgte med en gang. Hun fant en leilighet som passet like i nærheten her, sier Hansen til EUB.

Stortrives i huset

Hansen bor i en enebolig med stor tomt på like under ett mål.

– Huset her ble bygd på i 1982. Da ble det i stor grad universelt utformet. Jeg har to hofteproteser og én kneprotese. Dermed er jeg avhengig av å bo der jeg bor, hvis ikke vil jobben som ble gjort for 35 år siden være bortkastet, sier Hansen.

– Hva tenker du om at det kan komme leilighetsblokker i nabolaget?

– Skal jeg være ærlig så jubler jeg ikke akkurat for det. Jeg håper det ikke kommer en blokk på seks etasjer på nabotomta kloss inntil oss. Samtidig ser jeg at utvikling er en del av framtida. Det er noe vi må regne med, sier Hansen. Hun trekker fram nærheten til sentrum, det velutbygde gang- og sykkelveinettet og nærheten til fantastiske turområder som verdier hun setter pris på i nærmiljøet.

Søsteren Elin Knutstad – som tidligere hadde en enebolig med stor tomt på naboeiendommen Trondheimsvegen 198 – valgte å slå til da utbyggeren spurte om hun var interessert i å selge.

Flyttet 500 meter

– Jeg bodde alene i et gammelt hus som trengte massevis av oppussing. Da tilbudet kom og jeg fikk penger der og da, kunne jeg heller kjøpe meg en leilighet som er lettvin å bo. Den ligger 500 meter unna og her stortrives jeg, sier Knutstad.

– Hva tenker du om at det snart kan komme boligblokker på din gamle eiendom?

– Jeg valgte å selge og har ingen problemer med det. Det er en del av utviklingen. Råholt er et populært boligområde, og bor man i sentrum er dette noe man må regne med at kan komme til å skje. Jeg har fått det veldig fint der jeg bor nå, og er godt fornøyd, sier Elin Knutstad.

– Vi vurderer å selge

My Thi Le og familien har flere ganger hatt besøk av utbyggeren som gjerne vil kjøpe eiendommen deres. Hittil har de valgt å si nei.

Hun bor i Kroken 1A, har en eiendom på over ett mål og har Trondheimsvegen som nærmeste nabo.

– Utbyggeren har vært her flere ganger, men hittil har vi valgt å si nei. Vi har det fint og stortrives. I utgangspunktet har vi derfor ikke lyst til å selge, sier My Thi Le.

Hun sier de regner med verdien på eiendommen deres er cirka 4,5 millioner kroner.

– Det siste tilbudet utbyggeren har gitt oss var mellom 5,7 og 6 millioner kroner. Klart det er noe vi må vurdere, men vi har det ikke travelt. Det viktigste er å ta en riktig avgjørelse som vi kan leve med framover, sier My Thi Le.

Kroken 1A ligger lengst sør i det aktuelle utbyggingsområdet, og det er nok hovedgrunnen til den intense jakten på denne eiendommen. I tillegg vil den frigjøre plass til lage utkjøring til Trondheimsvegen, noe naturligvis Statens vegvesen vil være spesielt opptatt av.

LES OGSÅ: Først følte han jernbanen ødela eiendommen. Nå baner den vei for titalls millioner på konto

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Tenkeboksen: My Thi Le og familien bor i Kroken 1A på Råholt. De har fått flere tilbud fra utbyggere om å selge, men har det ikke travelt.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no