16. nov
PÅ LAGER: – Vi har opparbeidet oss gode elektronikk-kontakter i Kina. Som følge av dette lagerfører vi ettertraktede modeller som andre leverandører sliter med å skaffe til veie, sier Egil Johan Wolvik Nilsen.
 
Sparker fra seg
I takt med at markedet for mobilreparasjoner utvikler seg, øyner Gadgetrep nye muligheter.

Publisert: 05.aug.2018 06:00
Oppdatert: 03.aug.2018 14:45

– Vi ser at flere og flere inngår skjermbytteavtaler direkte med mobilselskapene, sier daglig leder Egil Johan Wolvik Nilsen.

– Fremdeles har vi mye å gjøre med reparasjoner av mobiltelefoner, nettbrett og pc-er. Vi ønsker å utvide spekteret noe, og det gjør vi nå med el-drevne sparkesykler, forklarer Nilsen.

Han legger ikke skjul på at de også merket inntoget til konkurrenten Dr. Mobil på Amfi Eidsvoll noen hundre meter bortenfor. Mobilfikser’n på Jessheim driver også med mobilreperasjon.

Ikke en vanlig sparkesykkel

Sparkesyklene Råholt-bedriften selger er milevis unna farkostene ungdommene på 2000-tallet sparket seg rundt på.

– Disse sparkesyklene har skivebremser, luftfylte hjul og de kan klappes sammen og låses. På styret har de lykt, ringeklokke og kontrollpanel, forklarer han.

INNENFOR LOVVERKET

Mulighetene for el-sparkesykler åpnet seg først da regjeringen opphevet forbudet mot «ikke-selvbalanserende el-kjøretøy». Lovforandringen skjedde i april, og Nilsen kastet seg raskt rundt sammen med firmapartner Kristian Wålberg.

– I følge tester når den mest populære modellen vår en toppfart på 26 km/t. Dette er over tillatt fart i Norge, så vi modifiserer syklene slik at de oppfyller myndighetenes krav, beroliger han.

NETTBUTIKK

Både lokale og folk fra andre deler av landet har skaffet seg tohjuling fra Råholt-karene.

– Senest i går var det en kunde som tok toget fra Oslo og gikk hit fra Eidsvoll verk. Returen tok hun på sparkesykkel, smiler Nilsen, som sier kundegruppen er variert:

– Det er flere studenter, barn og pendlere som har kjøpt el-sparkesykkel fra oss. Vi har også en nettbutikk der folk fra hele landet legger inn bestillingene sine.

Vegg i vegg ligger sykkelbutikken The Duke Sport.

– Foreløpig har vi ikke noe samarbeid, men kanskje vi burde forhøre oss om en serviceavtale, funderer Nilsen.

LÆREBEDRIFT

Gadgetrep ble i mai godkjent som lærebedrift. Det betyr at elever ved IKT servicefag kan ta fagbrev hos Råholt-bedriften.

– For øyeblikket har vi to unggutter som jobber deltid hos oss. Håpet er å utvide åpningstidene etter hvert som de blir mer selvstendige. Vi synes det er positivt å kunne tilby arbeidserfaring til lokale ungdommer, påpeker Nilsen.

OM REGELVERKET

  • Små, elektriske kjøretøy er nå likestilt med sykler.
  • Har ingen aldersgrense.
  • Kjøretøyet skal være utstyrt med frontlys, baklys og reflekser.
  • Kjøretøyet må også ha signalhorn eller -klokke.
  • Krever ingen obligatorisk opplæring.
  • Har ingen registrerings- ­eller forsikringsplikt.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TEKNIKK: El-sparkesyklene har skivebremser, luftfylte hjul og de kan klappes sammen og låses.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no