21. jul
 
– Det er jo helt tragisk. Vi var akkurat ferdige med å pusse opp huset
MAURA: Nå er huset totalskadet.

Publisert: 30.mar.2017 16:01
Oppdatert: 31.mar.2017 07:06

Seks år med oppussing var endelig ferdig. Så ble en diger stein sprengt gjennom taket.

Nå er eneboligen i Vestre Hurdalsveg i Maura totalskadet.

– Det er jo helt tragisk. Vi var akkurat ferdige med å pusse opp huset, og hadde fått inn den første leieboeren her. Så skjer dette her. Det er fortvilende, naturligvis, sier huseieren til EUB.

Politiet fikk melding om sprengningsulykken torsdag ettermiddag. Sprengningsulykke skal ha skjedd på Tangen Pukkverk. Politiet på stedet opplyser til EUB at alle rutiner ble fulgt i forhold til evakuering av nærliggende hus i forbindelse med sprengningen.

 – Vi har brukt fem-seks år på oppussingen. Det har vært maling av vegger, nye fliser på badet, maling utvendig og nye gulv. Trist at dette skulle skje, men heldigvis var ingen hjemme her, sier huseieren.

STORE SKADER

EUB er på stedet torsdag ettermiddag, og observerer store materielle skader. Både eneboligen og uthuset er truffet av store steiner, som ifølge politiet har kommet flyvende gjennom lufta i forbindelse med sprengningsuhellet rett i nærheten.

– Det var heldigvis ingen hjemme. De pleier alltid å evakuere de som bor her bort på nabogården. I tillegg blir veien sperret av, slik at ingen får passere når sprengingen pågår, sier huseieren og viser fram de materielle skadene på huset til EUB.

Den store steinen som traff eneboligen har gått tvers gjennom veggen og taket, videre gjennom første etasje og helt ned i kjelleren. Det er tydelig at den har hatt en enorm kraft.

– Veggen er forflyttet. Ja, hele grunnmuren på huset har tydelige skader, sier huseieren.

Familiehjem siden 1963

Han forteller at eneboligen har vært i familiens eie siden det ble satt opp i 1963. Først gjennom foreldrene, så broren og nå til sist huseieren.

– Heldigvis kom ingen mennesker til skade her. Normalt leier en høygravid kvinne dette huset. Hun var blant de evakuerte, sier broren til EUB.

– Alle rutiner er heldigvis blitt fulgt i forhold til evakuering. Men det skjedde en sprengingsulykke. Ingen personer var til stede i denne eneboligen. Det er vanskelig å si akkurat hva som har skjedd, men det har vært to salver. Én stein har gått i eneboligen og én i garasjen. Det er blitt relativt store materielle skader, sier innsatsleder i politiet, Andreas Nilson, på stedet.

Han opplyser at politiet rutinemessig har opprettet en undersøkelsessak i håp om å avdekke hvordan sprengningsulykken kunne skje.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no