22. okt
 
Historie, underholdning og St. Hans
GULLVERKET. Eidsvoll Amatørteater er klar med fire nye utendørsforestillinger i gullgravermiljø.

Publisert: 07.jun.2017 12:00
Oppdatert: 07.jun.2017 14:28

I år kan teateret og samarbeidspartner Eidsvoll Lions klubb invitere til kombinert teaterforestilling og St. Hans-feiring. Lions rigger til med telt og kafé med alle rettigheter der det serveres mat og nødvendig drikke alle tre spilledagene.

ST. HANS-BÅL

– St. Hans-kvelden gir oss en unik mulighet til både i oppleve teateret og til å feiring sammen. Kanskje kan vi også få til et bål ved Øvre Holsjø, sier Svein Hoelsæter i Eidsvoll Lions.

LITT FRI HISTORIE – MYE HUMOR

Den litt frie, historiske forestillingen spilles med mye glede og humor på en avsidesliggende Farmen-gården Løntjernbråtan i Gullverket og tar utgangspunkt i gruvedrifta som foregikk i området til i 1907.

det meste SOM I FJOR

– Vi har endret litt i starten av forestillingen for å tydeliggjøre tidsepoken, og dessuten lagt inn noen ordtak. Ellers er forestillingen som i fjor, forteller Hanne Østby som har skrevet manuset sammen med Arne Sundli.

– Uteteater er mer krevende enn innendørs, men si har også stort sett de samme skuespillerne som i fjor. Det letter oppsettingen, og vi har et fin samarbeid med Linos-klubben, sier hun.

1000 TILSKUERE

Kapasiteten er begrenset til 250 tilskuere, og i fjor fylte teateret fire fulle forestillinger på to dager. I år blir det fire forestillinger på tre dager, fredag 23. juni, to forestillinger lørdag 24. og én forestilling søndag 25.

Billettsalget foregår både på nettet og lokalt.

– Det blir spennende å se om Farmen-effekten fortsatt er der. Dette er i hvert fall en fin mulighet til å oppleve at det gamle huset lever, sier Østby.

SHUTTELBUSSER

Publikum må parkere ved Lynesvangen, på sørsiden av Øvre Holsjø. Derfra til Løntjernbråtan er det to kilometer, eller omtrent 20 minutters gange.

– Vi setter opp gratis busser fra parkeringsplassen til Løntjernbråtan foran hver forestilling for dem som synes det blir for langt å gå, men vær ute i god tid, sier Svein Hoelsæter.

– Publikum skal heller ikke betale vegavgift på allmenningsvegen. Teaterbilletten dekker også bomavgiften, forteller han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VELKOMMEN. Hanne Østby og Svein Hoelsæter gleder seg til nye forestillinger av Gull og gråstein.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no