24. apr
LADING: Skovly har fått montert mange ladestasjoner i parkeringshuset. Foto: Glen Widing
 
Stadig flere ladere
Ladestasjonene brer om seg i takt med salget av elbiler.

Publisert: 13.feb.2018 11:30
Oppdatert: 13.feb.2018 09:08

Andelen elbiler øker veldig i vårt distrikt, ikke minst med tanke på pendlertrafikken. Jessheim sentrum var lenge uten moderne ladestasjoner, men Skovly parkeringshus har nå installert 28 slike med betalingsløsning til offentlig bruk. Og flere skal det bli.

KUNDER OG BEBOERE

– I parkeringshuset i Skovly har vi montert 20 ladestasjoner til offentlig bruk i første plan og to i tredje plan. Der oppe har vi også montert seks til beboerne, sier driftssjef Lars Thune i Jessheim storsenter.

Han påpeker at slike investeringer slett ikke er gratis.

– Vi har brukt godt over en halv million kroner allerede. Det er infrastrukturen som koster penger, selve laderen er ikke særlig dyr. Vi har satset på et norsk system som jeg mener er det beste på markedet, utviklet av tidligere ingeniører i Nordsjøen. Og flere blir det fordi vi tenker å montere opp ladestasjoner ute også, sier han.

– I fjor sa du at det blir montert flere ladestasjoner også utenfor Fakkelsenteret, på veggen mot rådhuset. Når skjer det?

– Der har Olav Thon-gruppen overtatt prosjektet. De er på gang med en annen leverandør enn den vi har valgt, og det blir rundt ti stykker. Jeg er usikker på når de blir montert, men det skjer i alle fall i år. Strømmen ut til veggen er allerede ferdig lagt opp, påpeker Thune.

KOMMER PÅ KLØFTA

Hittil er det bare det tidligere KB-senteret som kan skilte flere og moderne ladestasjoner på Kløfta. Men det varer ikke lenge, skal vi tro senterleder Siri Heimlund på Romerikssenteret.

– Vi får kundeladere ute på parkeringsplassen et sted, men jeg kan ikke si noe om når de kommer. Det er opp til Olav Thon-gruppen som eier oss å bestemme, påpeker hun.

Heimlund er en av mange som tror elbiler er kommet for å bli, og har naturligvis meldt dette inn til eierne.

– Vi vil ha dem på plass så fort som mulig, så vi pusher på i systemet, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no