24. apr
STANSET. Nedleggelsen av helsestasjonen på Råholt ble stanset etter at Høyres Christoffer Nyborg (midten) tok saken til kommunestyret. Her i samtale med partikollega Maren Winnem og Frps Terje Tønnessen som sa han aldri tidligere hadde fått så mange henvendelser om en enkelt sak.
 
Stanset nedleggelsen av Råholt helsestasjon
EIDSVOLL. Kommunestyret vedtok tirsdag å stanse nedleggelsen av helsestasjonen på Råholt slik administrasjonen hadde lagt opp til.

Publisert: 13.jun.2017 20:31
Oppdatert: 13.jun.2017 20:47

Avgjørelsen kom etter en interpellasjon fra Christoffer Nyborg (H).

AVISAVSLØRING

Saken vakte stor oppsikt da Eidsvoll Ullensaker Blad kom på sporet av nedleggelsen. Administrasjonen hadde  bestemt å slå helsestasjonen for småbarn og jordmortjenesten på Råholt sammen med tilsvarende tilbud i Sundet. 

Vedtaket om flyttingen fra Råholt ble fattet uten politikernes medvirkning. Først da lokalavisen begynte å stille spørsmål, ble politikerne i hovedutvalget for helse og omsorg orientert. De andre politikerne fikk saken gjennom avisen.

– UAKSEPTABELT

– Det er uakseptabelt at denne form for endring i tjenestetilbudet ikke først kommer til politisk behandling, og det er like uakseptabelt å flytte helsestasjonen vekk fra Råholt, sa Nyborg.

– Vi må styrke helsetjenesten på Råholt, ikke avvikle den, la han til.

– RABALDER

Nyborg fikk sterkt støtte av Terje Tønnessen (Frp).

– Da jeg leste om saken, sa jeg at det kom til å bli rabalder, og det har det blitt. Jeg tror jeg aldri har fått så mange henvendelse om en enkelt sak som i dette tilfellet, uttalte han.

– Jeg støtter forslaget om å stoppe prosessen. Det er ingen økonomisk gevinst i flyttingen. Denne tjeneste skal fortsatt være tilgjengelig på Råholt, kommenterte Tønnessen.

– EGET FORGODTBEFINNENDE

– En flytting vil få konsekvenser for innbyggerne på Råholt. Vi er nødt til å ha helsestasjon både på Råholt og i Sundet, sa Hilde Stoltenberg (uavhengig).

– Administrasjonen kan ikke bare vedta flytting ut fra sitt eget forgodtbefinnende, uttalte Hugo Aurdal (PP).

- Det er naturlig at reaksjonene blir sterke. Prosessen har vært dårlig og politikerne ble for seint involvert, uttalte Torleif Hamre (SV).

AVGJØRES TIL HØSTEN

Ordfører John-Erik Vika (Sp) forsøkte i sitt svar på interpellasjonen å begrunne sentraliseringen. Han viste blant annet til den vedtatt økningen av bemanningen som et argument for å samles på ett sted.

Han foreslo opprinnelig å la flytteprosessen gå, og ta en politisk behandling til høsten.

Han innså imidlertid raskt at dette var det sterke motforestillinger mot, og etter et gruppemøte fremmet Vika forslag om å avbryte flytteprosessen.

– Jeg ser at denne kan bli en kamp mellom sørbygda og midtbygda. Det er vi ikke tjent med, sa han og foreslo derfor å stoppe flyttingen og ta en politisk behandling av saken til høsten.

Det forslaget fikk full tilslutning blant de folkevalgte.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no