25. jun
BILPOOL: Alle som bor eller jobber i Jessheim får tilbud om å være med i Hertz sin bilpool. - Mange trenger bil bare av og til, uten å eie en. Nå får de muligheten, sier Eivind R. Thorne fra Hertz og eiendomssjef Kristian Johansen i Skovly.
 
Starter bilpool for alle i sentrum
Alle beboere i Skovly får et ettårig medlemskap i en bilpool når de flytter inn, men ordningen gjelder for alle i sentrum.

Publisert: 25.okt.2017 08:30
Oppdatert: 25.okt.2017 09:38

- Vi setter to-tre biler i garasjen og utvider med flere hvis interessen tar av, sier eiendomssjef Kristian Johansen om samarbeidet med bilutelegiganten Hertz.

- Hva er en bilpool?

- Mange som bor i urbane strøk har ikke bil, men trenger en av og til. Eller de trenger en varebil noen timer en kveld. I poolen kan de hente en bil på en fast parkeringsplass. Du bestiller bilen og låser den opp med en app i mobiltelefonen, tar nøkkelen ut av hanskerommet og kjører. Etter endt tur fyller du drivstoff med det vedlagte drivstoffkortet, og parkerer bilen der du hentet den, sier Eivind R. Thorne i Hertz.

STORE AREALER: Power åpner butikk over 2000 kvadratmeter

- Til hvilken pris?

- Medlemskapene koster fra ingenting til 1000 kroner året. Hvilket som passer deg avhenger helt av behovet ditt. I tillegg koster det normalt mellom 50 og 80 kroner timen og tre kroner kilometeren. Alt annet er inkludert, påpeker han.

FOR ALLE

Opprinnelig var ordningen ment for beboerne i Skovly, men ble utvidet til alle i Jessheim.

- Bilene må brukes så mye som mulig, og vi vet av erfaringer fra Oslo at medlemmene oftest bruker dem på kveldstid. Derfor inviterer vi også andre beboere i sentrum til å være med. Og vi skal spørre kommunen og ansatte i Storsenteret om det samme. Da blir bilene brukt på dagtid også, sier Johansen.

Bilutleiefirmaet har allerede 150 poolbiler i Stor-Oslo og Drammen, Jessheim er den første destinasjonen nord for hovedstaden.

GYLDNE DRÅPER: Skal ha det største utvalget

- Vi er spente, men tror dette går bra med tanke på veksten her. Hele poenget med poolen er at folk får tilgang til bil når de trenger en, uten å måtte eie. Å slippe å kjøpe bil og parkeringsplass betyr store summer spart for mange, sier Thorne.

NY HVERDAG

Nye urbane vaner, og ikke minst begrensninger på bilbruk slik vi kjenner den, krever andre måter å leve på enn de tradisjonelle.

- Folk som har kjøpt leilighet i Jessheim sentrum har valgt å bli urbane. Flere av dem kommer fra egne hus hvor det var vanlig med to biler. Når de flytter hit har de solgt en, eller kanskje begge fordi de ikke trenger bil i en by med god offentlig kommunikasjon, sier Johansen.

- Noen vil si det blir mye styr med leiebil?

- Ikke når alt går gjennom en app. Du bestiller bilen på et par minutter, og slipper å møte opp i en skranke for å fylle ut skjemaer. Så fort folk venner seg til dette, blir de begeistret. Dette er fremtidens bilhold for mange, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no