23. jul
IKKE EIE: Volvo kjører ut det sier er en ny måte å eie bil på: En abonnementstjeneste. Foto: Produsenten
 
Starter med bil-abonnement
Volvo skal prøve en ny løsning for bileierskap med XC40-modellen. De vil at bilholdet skal bli som et abonnement.

Publisert: 18.okt.2017 10:00
Oppdatert: 18.okt.2017 15:31

Volvo viste nylig SUV-en XC40 for første gang, og i den forbindelse lanserte de også det de mener er en helt ny modell for bilhold.

De har kalt konseptet «Care by Volvo», og det skal fungere som et abonnement.

– Etter å ha bestilt på nett kan Care by Volvo-kunden sette seg bak rattet i sin nye Volvo uten å bekymre seg over tradisjonelle utgifter som kontantbeløpet man ellers har ved leasing, forsikringer, skatter, avgifter og servicegebyrer, eller prisforskjeller knyttet til geografisk område eller kundens alder i forbindelse med forsikringspremien, skriver bilprodusenten i presentasjonen av tjenesten.

Alt som hører til bileierskapet, skal altså være inkludert i månedsprisen. Volvo sier at tjenesten også skal inkludere flere tilleggstjenester. Blant annet skal det være rom for at kunden noen ganger i året kan bytte ut XC40-en med en annen bil midlertidig, for eksempel en større en, når det er behov.

Rune Gutteberg Hansen, informasjonsdirektør i Volvo Car Norway, sier det også vil være mulig å lease bilen på vanlig vis.

Kan også leases

– Vi er ikke riktig klare med et sentralt leasing-tilbud ennå. Dette vil komme mot slutten av året når vi turnerer landet rundt med XC40, og i forbindelse med kundeaktiviteter i første del av 2018. Forhandlerne våre kan komme med sine lokale leasing-tilbud for XC40 innen dette, sier han.

Dermed er det for tidlig å si noe om hvilke differanser det eventuelt vil bli snakk om mellom de to løsningene.

Konsernsjef Håkan Samuelsson mener dette er en helt ny type bilhold.

– I dag er folk vant til oversiktlige, flate gebyrer for alle slags tjenester. Den tradisjonelle prosessen med å kjøpe og eie en bil kan derimot oppleves som temmelig komplisert. Care by Volvo forandrer alt dette.

Norge er et av de første landene systemet skal rulles ut i, og kostnaden for en XC40 skal være 6500 kr i måneden, men det skal være uten kontantinnskudd slik man gjerne har på leasingavtaler. Løpetiden er over to år med en årlig kjørelengde på 15.000 kilometer.

De første XC40 skal leveres til norske kunder våren 2018.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no