22. jul
SKOLE. Anders Larsson, Paal Mogens Furuseth og Lise Kragset Furuseth strater videregående skole i både Hurdal og Ullensaker. Oppstart er tidligst høsten 2016.
 
Starter to nye videregående skoler
HURDAL. Om et par år driver Hoppensprett videregående skoler i Hurdal og på Jessheim.

Publisert: 20.mar.2015 22:19
Oppdatert: 27.jan.2017 13:04

- Vi søkte før vi var formelt eiere av Hurdal ungdomsskole. Onsdag kom svaret fra Utdanningsdirektoratet som har godkjent Hoppensprett VGS Jessheim og Hoppensprett VGS Hurdal, jubler Lise Kragset Furuseth.

- Hvorfor videregående?

- Blant annet fordi vi stadig hørte fra avgangselevene våre som gikk ut i fjor at de gjerne ville fortsette i vårt system, påpeker hun.

I tillegg har de fått ja til å utvide Hoppensprett Barneskole Brårud fra 1-4 til 1-7 skole.

400 elever

Hoppensprett Jessheim skal kunne huse 260 elever, mens det er plass til 140 elever i Hurdal.

- I Hurdal pusser vi opp ungdomsskolen for å flytte barnehagen vår inn i første etasje. Andre etasje er tiltenkt videregående. Og vi har en hel underetasje her som også kan brukes, sier hun.

- Og skolen på Jessheim?

- Der blir det nok en kombinasjon av allerede eksisterende løsninger i Hoppenspretthallen og et nybygg. Vi har til nå bygd bare 4500 kvadratmeter av 8000 mulige på den eiendommen. Men vi jobber med flere forslag nå.

- Hva skjer med den eksisterende barnehagen i Hurdal?

- Den skal vi bygge om til en selvbetjent leirskole, der for eksempel idrettslag kan komme å drive aktiviteter både i gymsalen og utenfor. Vi har plass til flere titalls senger der, og fasiliteter som kjøkken og bad er allerede på plass, sier hun.

STUDIESPESIALISERENDE

De to videregående skolene får realfaglinje i tillegg til samfunnsfag og økonomi.

- Og vi vil ha inn helse- og omsorgsfaget, sier Kragset Furuseth.

- Når setter de første elevene seg bak pultene?

- Oppstart blir tidligst høsten 2016, og Hurdal ligger nok litt foran i løypa, påpeker hun.

- I tillegg søker vi om å ha skigymnas i Hurdal. Dette handler om synergieffekter. Hurdal er en typisk fritidskommune, og her kan vi dra nytte av både skisenteret (som Hoppensprett eier allerede, red.anm.), og andre aktivitetstilbud i umiddelbar nærhet, skyter Paal Mogens Furuseth inn.

AKTIVITET

Én av Hoppenspretts hjørnesteiner er å tenke menneskelig helhet og ikke minst aktivitet i hverdagen. Tidligere i år ansatte de Anders Larsson som sportsmanager i skisenteret. Han har vært alpinist på høyt svensk nivå, kjørt proff i USA og trent et svensk profflag der. Han har også spilt fotball i svensk førstedivisjon.

- Vi har nettopp vært på studietur til flere skisentre i Sverige for å hente ideer til hva vi kan implementere her, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no