20. apr
OPPFORDRING: Anders Klaseie (Sp) kom med en klar oppfordring til representantene for de største partiene: Ta til vettet! Arkivfoto.
 
Departementet må avgjøre hvor ny skole skal bygges
Anders Klaseie (Sp) ba flertallspolitikerne ta til vettet i kampen om ny skoletomt.

Publisert: 13.okt.2017 18:00
Oppdatert: 16.okt.2017 13:38

Kommunestyret tok ikke Fylkesmannens innsigelse til følge. Flertallet holder på å bygge ny skole på dyrket mark på Tynsåk og vedtok å sende saken til avgjørelse i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Vedtaket ble gjort med 24 mot 10 stemmer.

Det var de tre største partiene, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, som avgjorde saken. Alle småpartiene ønsket å ta innsigelsen til følge, hvilket innebærer at kommunen i så fall må finne annen skoletomt.

– TA TIL VETTET!

– Heldigvis går denne saken slik jeg har spådd, uttalte Senterpartiets Anders Klaseie.

– Det blir ikke skole på Tynsåk. Ta til vettet, oppfordret han motparten og fremmet forslaget om å ta Fylkesmannens innsigelse til følge.

LOKALDEMOKRATI

Finn Terje Tønnessen (Frp) så saken som en politisk konflikt mellom lokal- og storsamfunnet.

– Dette er et godt eksempel på lokaldemokrati, sa han.

– Dette er en skole som flertallet i lengre tid har villet bygge på Tynsåk. Men lokaldemokratiet råder ikke foreløpig. Heldigvis slapp vi å få Senterpartiet i regjering, så vi har fortatt en mulighet, med en kommunalminister fra et annet parti, til å få skolen der vi ønsker, sa Tønnessen og fremmet på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet forslag om ikke å ta innsigelsen til følge.

I STRID MED EGEN AREALPLAN

– Dette er trist, kommenterte Knut Bakkehaug (V).

Det vi har behov for, er ny skole NÅ. Læringsmiljøet på Vilberg skole er svært utfordrende. Det flertallet gjør, er å utsette saken ytterligere.

– Kommunen vedtok i mars 2015 en arealplan med landbruk på Tynsåk. I april samme år ble det vedtatt å bruke området til skoletomt. Vi er i strid med vår egen arealplan. Flertallet burde backe, sa Bakkehaug.

TROLLDALEN

Torleif Hamre (SV) støttet Venstres synspunkter.

– Dette gjelder jordvern, sentrumspolitikk, men først og fremst skole, sa han.

– Vi vil ikke ha noen utsettelse. Derfor ønsker vi å bygge i Trolldalen (Der kommunen har regulert skoletomt. Reds. anm.). Men det aller viktigste er å få en ny skole, sa han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no