18. aug
STAVGANG. Svein Arne Holst-Larsen, leder for Parkinsonforeningen Oslo/Akershus, håper mange lag og foreninger vil stille lag til Stavgang for livet ved Nordbytjernet 11. juni.
 
Stavgangsstafett for livet rundt Norbytjernet
JESSHEIM. Søndag 11. juni inviterer Parkinsonforeningen Oslo/Akershus til stavgang rund Nordbytjernet.

Publisert: 05.jun.2017 12:00
Oppdatert: 01.jun.2017 14:55

– Stavgang for livet er et stafettarrangement som retter seg mot lag og foreninger som har medlemmer med nedsatt funksjonsevne, sier Svein Arne Holst-Larsen, leder for Parkinsonforeningen Oslo/Akershus.

Han opplyser at formålet med prosjektet er å få bevegelseshemmede og andre grupper ut av ensomhet og isolasjon, og inn i et treningsfellesskap for å skape treningsglede og relasjoner. Løypa, ei sløyfe på to kilometer rundt Norbytjernet, er universelt tilrettelagt.

– Det kan utøverne gå sammen med en følgesvenn forså å veksle med en lagkamerat i målområdet. Foreningen som får flest runder vinner, sier Holst-Larsen.

Han viser til at opptrening og fysiske ferdigheter viser seg viktigere enn noen gang.

– Trening med staver, som er blitt en helårsaktivitet, kan styrke kroppens muskulatur og kompensere for tapt balanse når denne svikter. Å bruke staver gir også den enkelte trygghet videre i livet, sier Holst-Larsen.

LES OGSÅ: Får 250.000 til helsetiltak

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no