20. jun
STENGER: Allmenningdrift Romerike har på grunn av skogbrannfaren valgt å stenge flere veger. Her låser Johannes Enersen, skogsjef hos Allmenningsdrift Romerike, bommen mot Honsjøen i Bjerke Almenning.
 
Må stenge flere skogsbilveger
Allmenningsdrift Romerike har nå stengt flere veger etter at det i helgen ble oppdaget tilfeller av bruk av blant annet engangsgrill i skogen.

Publisert: 09.jul.2018 11:30
Oppdatert: 09.jul.2018 09:46

– I helgen hadde vi flere tilfeller hvor det ble brukt ild i skogen. Nå ser vi oss dessverre nødt til å stenge flere veger. Vi prøvde først å stenge noen for å holde oversikten, men ser ingen annen utveg nå enn å stenge flere, sier Johannes Enersen, skogsjef hos Allmenningsdrift Romerike.

Vegene som nå ble stengt er ved Gressåkervangen i Holter Almenning, bommene i Sjonken, bommen ved Kalldalskrysset inn mot Råbjørn i Nannestad Almenning og ved Grustaket mot Honsjøen i Bjerke Almenning.

Fra før er Gjermenningsvegen ved Kokstadvangen og Busterudvegen i Gjerdrum Almenning, vegen på vestsiden av Honsjøen og Danserhella i Bjerke Almenning. Utlånsordningen for nøkkel til bommen inn til Vombakken hos Nannestad kommunes servicekontor ble også stanset.

– Vi beklager dette og håper på mye regn i fellesferien, men det må komme mye regn før vi kan tenke på å åpne vegene igjen, sier Enersen.

Enersen forteller at de har kjørt to skift i helgen for å holde oppsyn med turfolket. Det er blant annet benyttet drone.

– De fleste overholder jo forbudet mot bruk av ild, men det er dessverre noen som ikke gjør det. Vi hadde blant annet et tilfelle hvor vi fra forbipasserende fikk melding om at noen brukte engangsgrill ved Honsjøen, og som nektet å slokke den på oppfordring fra de forbipasserende. Vi var da så langt unna at vi måtte be brannvesenet om å reise dit. Det burde være unødvendig å bruke sånne ressurser til slikt, sier Enersen.

Han opplyser at bare bruksberettigede med beitedyr, som skal på tilsyn, har tillatelse til å kjøre innenfor bommene.

LES OGSÅ: Stopper salget av engangsgriller

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no