20. apr
STERKT. Det rådde en ydmyk stillhet da sykepleier Safia Abdi Haase fortalte historien om sin omskjæring.
 
Sterk kvinne-historie i Badet
EIDSVOLL. Da Safia Abdi Haase fortalte sin egen historie om hvordan hun ble omskåret som niåring, var det under en ydmyk taushet i Badet kulturtun.

Publisert: 10.mar.2017 14:37
Oppdatert: 10.mar.2017 15:18

8. mars-arrangementet i Eidsvoll var det Eidsvoll Bygdekvinnelag som sto for. Med den somaliske sykepleieren Safia, som nå er norsk statsborger, på programmet, ble det fullt hus.

Det var en meget sterk og hjerteskjærende historie som ble fortalt. Dette er en historie som Safia deler med millioner av andre kvinner verden rundt – historien om smertefulle omskjæringer som småjenter blir utsatt for og som setter dem og barna deres i livsfare når de en gang skal føde.

Safia kom til Norge som kvoteflyktning i 1992, som alenemor med tre døtre og uten utdannelse. Hun utdannet seg til sykepleier og reiser i dag rundt og fører en kamp mot kjønnslemlestelse. Kongen utnevnte i 2014 Safia til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for hennes arbeid til beste for kvinners og barns livsvilkår.

Stortingsrepresentant og sykepleier Tone Wilhelmsen Trøen var også invitert for å snakke om kvinners helse. Hun fokuserte på kvinnehelse for unge og voksne i et nasjonalt perspektiv.

LES OGSÅ: – Han braste inn gjennom vinduet med øks i neven

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no