19. jan
TURNESTART: Amund Maarud starter sin høstturne i Kulturbanken på Jessheim. Her fra et tidligere besøk. Foto: Bjørn Inge Rødfoss
 
Sterke navn til kulturbanken
Oktober bringer flere sterke navn til Kulturbanken Kreti & Pleti.

Publisert: 11.sep.2018 09:00
Oppdatert: 11.sep.2018 15:23

Amund Maarud har tatt bluesinteresserte med storm de siste årene, og gjennom seks plater har han utforske nytt musikalsk terreng. Snart legger han ut på veien igjen, og første stopp blir Jessheim.

– 5. oktober kommer han hit sammen med bandet Lucky Lips, og vi gleder oss, uttaler bvanksjef Aileen Røseth.

Lucky Lips fra Oslo lever i en americana/bluegrass-sfære, og skal være Amunds backingband hele turneen gjennom. De ble i 2011 kåret til European Bluegrass Band, og består av dyktige instrumentalister som til sammen gir et kollektiv med briljans og groove.

TO GANGER OSLO ESS

– Boom! I høst trekker vi inn på små klubber med kassegitarer på skuldrene og nye akustiske versjoner av Oslo Ess-låter i fingrene. Hvor kommer du, utbasunerte rockegruppa Oslo Ess på sin facebookside tidligere i sommer.

På Jessheim kom responsen fra publikum kontant i form av at billettene til konserten deres 18. oktober ble revet bort på rekordtid.

– Salget går så det suser og halvparten av billettene til ekstrakonserten 19. oktober er allerede solgt, meldte så Røset etter hvert, før også den nærmer seg utsolgt.

Oslo Ess har høstet lovord, fått femmerne og sekserne kastet etter seg, og har tapetsert Norge med energiske konserter i en årrekke.

ROOTS MED KVALITET

Mighty Magnolias brakdebuterte i 2016 med plata Somewhere North of Nowhere, til ovasjoner fra pressen. Dagbladets Øivind Rønning mener at de «står ikke tilbake for noe av det som kommer fra den rotekte musikkens hjemland», etter å ha dratt paralleller til Gram Parsons/Emmylou Harris, Jayhawks og Jack White. 20. oktober gjester de Kulturbanken.

26. oktober står Måndag på scenen – et ferskt band med utspring i Valdres. De har forkjærlighet for norske tekster og gode melodier, med tydelige referanser til referanser som Ryan Adams, The War on Drugs, Bruce Springsteen og Tom Petty.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no