19. apr
SLIK: En tilsvarende traktor er blitt stjålet. Nå ber speiderne om tips.
 
Stjal traktor til 150.000 kroner midt på lyse dagen

Publisert: 27.okt.2017 09:47
Oppdatert: 27.okt.2017 10:05

Speiderhytta på Dal har vært utsatt for en rekke tyverier og hærverk de siste årene. Nå har tjuvpakk vært på ferde der igjen.

– Det er riktig. VI er blitt frastjålet en traktor og en gul lysmast. Vi vil svært gjerne komme i kontakt med noen som kan ha sett eller hørt noe mistenkelig i området. For eksempel om det er noen som har sett traktoren kjøre fra speiderhytta, sier Kai Halvorsen, trosleder i 5. Eidsvoll Speidergruppe. Han eier traktoren som er stjålet. Denne har en verdi på 150.000 kroner. Samlet verdi på det som er tatt er 250.000-350.000.

– De har ribbet en liftbil vi hadde der for lamper og lys. Tyveriet må ha skjedd i tidsrommet 12.00 til 17.30 torsdag, altså midt på lyse dagen. Foreløpig har vi ikke fått inn noen tips. Traktoren bør være lettgjenkjennelig, sier Halvorsen.

Ikke første gang det skjer

For to år siden skrev EUB om speiderhytta og plassen på Skjermertopp på Dal som hadde vært utsatt for tre innbrudd og omfattende hærverk. Nå har de opplevd marerittet igjen.

– Traktoren er min private. Det er en Fiat 85-90 1992-modell med lasteapparat. Den har vært en kjær følgesvenn. Jeg kjøpte den nesten ny, sier Halvorsen.

Ordnet alarm, men ønsker nå kameraovervåkning

Etter flere innbrudd og hærverk ordnet speidergruppa med alarm inne i speiderhytta. I tillegg stiller vaktselskapet M16 opp gratis for å følge med i og rundt bygningen.

– Nå må vi få opp overvåkningskameraer utenfor der også. Det er fortvilende at slike hendelser bare gjentar seg, sier Kai Halvorsen, som har delt etterlysningen på Facebook: 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no