19. apr
SUPERSELGERE. Eiendomsmeglerne Vibeke Voksøy og Ann Kristin Hoset hadde et imponerende antall salg av boenheter på Øvre Romerike i 2016. - Dette er mye mer enn en jobb. Det blir også hobbyen din, smiler Voksøy.
 
Stjernemeglere i brennhett boligmarked - solgte 271 boenheter i 2016
RÅHOLT. De er gode venninner og sterke konkurrenter. I 2016 solgte stjernemeglerne Vibeke Voksøy og Ann Kristin Hoset 271 boenheter totalt.

Publisert: 12.jan.2017 14:00
Oppdatert: 01.mar.2017 11:03

I et brennhett boligmarked i vår region skiller to eiendomsmeglere seg ut i mengden. Begge skiftet yrkesretning i voksen alder, tok ny utdanning og selger flere boliger enn de fleste i landet. Venninnene er jevnaldrende, avdelingsledere i hvert sitt selskap - og har tre barn hver. Vibeke Voksøy (45) og Ann Kristin Hoset (46) solgte nesten like mange objekter - 271 boenheter totalt - i 2016.

- Dette er mye mer enn en jobb. Det blir også hobbyen din, smiler Voksøy, styreleder i Romerike Eiendomsmegling AS og fagansvarlig for Aktiv Eiendomsmegling på Kløfta.

- Det er nøyaktig sammenheng mellom timene du legger ned og resultatet du får. Vi lever av fornøyde kunder og ryktet vårt, sier Hoset, avdelingsleder for Jessheim- og Eidsvoll-avdelingen i EiendomsMegler 1.

LES OGSÅ: Denne eneboligen fra 1937 ble solgt 500.000 over takst

Hardt arbeid over tid

Boligprisveksten fortsatte på Øvre Romerike i 2016. Totalt ble det solgt 2.300 eneboliger, rekkehus, leiligheter og tomannsboliger (se egen sak). Ann Kristin jobbet i Forsvaret, da hun bestemte seg for å bli eiendomsmegler.

- Vi hadde bygd hus her oppe, og jeg var ikke særlig lysten på å pendle til Kolsås. Jeg søkte derfor om avgangspakke, og fikk tre år med lønn for å utdanne meg. Jeg vurderte å bli både fotograf og gullsmed, men valgte å bli eiendomsmegler, sier Hoset.

Vibeke var kvalitetssjef i Jetpak på Gardermoen. Men var giret på nye utfordringer.

Fotfulgte hverandre

- Jeg startet opp selv på Jessheim, og var kjerringa mot strømmen. Så kom kompetansekravene, og jeg tok utdanning i voksen alder, sier Voksøy. Etter hvert ble de gode kollegaer. Med Vibeke som sjef og Ann Kristin som lærevillig kollega. Nå jobber de hvert sitt sted i det samme nedslagsfeltet og mot de samme kundene.

- Det går veldig fint. Vi er gode venninner, og ser så visst ikke på hverandre som bitre fiender, smiler Vibeke.

- Hva er suksessresepten?

- Det er viktig å være pliktoppfyllende og nøye. Vi må være på hele døgnet. Et tapt anrop kan være bud på én av boligene du har ute. Ingen vil ha en megler som lener seg tilbake, sier Hoset.

- Det er heller ingen ulempe med idrettsbakgrunn. Du kommer langt med vinnerinstinkt. Ofte konkurrerer tre-fire meglere om det samme objektet. Det kan spille på hele følelsesregisteret, sier Voksøy.

I intensive perioder kan begge ha 12-16 timers arbeidsdager. Vibeke har sluttet å holde visninger på lørdager og søndager. Helgene prøver hun å tilbringe mest mulig tid med familien. For Ann Kristin holdes lørdagen stort sett hellig. Av samme grunn.

- Hvordan opplever de rundt dere at dere jobber så mye?

- Det må være kjempedeilig for dem. Vi er jo borte stødt, humrer de.

LES OGSÅ: Solgt to millioner over takst

- Ikke vesker til 150.000

- De er innforstått med det. Mannen min er advokat og jobber mye selv. Vi ser hverandre innimellom, i sommerferiene for eksempel, smiler Voksøy.

- Hadde ikke familien vært så opptatte selv, så kunne jeg ikke holdt på med dette så mye. Men barna er aktive hver dag på aktiviteter. Det er sikkert jeg som ville sittet hjemme alene, og det slipper jeg, smiler Hoset.

- Hvorfor får dere solgt så mange objekter?

- Vi er voksne og jeg tror det er en fordel. Jeg tror mange er lei eiendomsmegleren på 20 år som kommer i altfor stor bil med dressen sin, svarer Voksøy.

- Vi er jo en rådgiver folk skal stole på. Det er ingen av oss som går i dyre dresser eller vesker til 150.000 kroner. Også tror jeg det er en fordel at vi er folkelige, istemmer Hoset.

De har lagt et formidabelt 2016 bak seg. Nå er det på høy tid å se framover.

- Vi ser ingen grunn til at det skal stoppe opp. Finanskrisen varer maks et kvarter i vår region. De nye reglene om 40 prosent egenkapital ved kjøp av sekundærbolig i Oslo vil ventelig sende flere boligkjøpere opp hit, sier Hoset og Voksøy - to eiendomsmeglere med stor suksess i boligmarkedet.

Eiendomsmeglernes suksessresept

1. Alltid tilgjengelige og på. Ett tapt anrop kan være en potensiell boligkjøper.

2. Pliktoppfyllende og nøye. Lever av et godt rykte og fornøyde kunder.

3. Legger ned arbeidstiden som kreves. Det er nær sammenheng mellom timene som legges ned og resultatet du får.

4. Satser alltid på tett og god oppfølging av boligselgere og boligkjøpere.

5. Prøver alltid å legge seg på et riktig prisnivå for boligen. Det betaler seg i det lange løp.

6. Er alltid ærlige mot kjøpere og selgere.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no