17. jul
GÅTT TIL FRP. Hilde Stoltenberg har forlatt Ap til fordel for Frp.
 
Stoltenberg inn i Frp - flertallet forrykket
Tidligere kommunestyrerepresentant for Ap i Eidsvoll, Hilde Stoltenberg, har meldt seg inn i Frp. Med det blir flertallet forrykket.

Publisert: 25.aug.2017 11:00
Oppdatert: 25.aug.2017 11:40

Stoltenberg meldte seg for en tid tilbake ut av Ap. Den viktigste grunnen for det var at partiet gikk til valg på å ikke innføre eiendomsskatt. I etterkant har Ap snudd og går nå inn for den mye omtalte skatten. Det mente Stoltenberg hun ikke kunne stå inne for siden hun hadde lovet velgerne å ikke gå for skatt på bolig.

NØYE VURDERINGER

Stoltenberg ønsker å fortsette i politikken, men har siden utmeldelsen vært uavhengig. Nå har hun altså tatt et partivalg.

I en pressemelding skriver hun:

«Etter nøye vurderinger har jeg kommet frem til veien videre for meg. Jeg har nå valgt å melde meg inn i Frp. Jeg har lest meg opp på hva de enkelte parti står for, snakket med noen av lokalpolitikerne, sett hva partiene sentralt står for, etc.

Valget mitt har jeg tatt helt selvstendig uten påvirkning/press fra noen.

Ut fra hva Frp står for og hvordan de samarbeidet igjennom min tid som lokalpolitiker ble det viktig for meg å gjøre et valg som jeg kan stå for.

Jeg har hatt flere gode samtaler med gruppeleder i Eidsvoll Frp. Fått inngående info for hva de står for, hvordan de tenker, hvordan de jobber, hvordan beslutninger tas, etc.

For meg er det viktig å finne et parti som ser muligheter og ikke bare begrensninger for innbyggerne i Eidsvoll. Det har jeg nå funnet.

Frp har i min tid som lokalpolitiker fremstått som ryddige og samarbeidsvillige. De er og villige til å samarbeide med de andre partiene. Det har vært viktig for meg og mitt valg».

17 mot 18

I Eidsvoll kommunestyre har det, inntil Stoltenbergs overgang til Frp, vært et knapt flertall i posisjonen, som består av Ap, SV og Sp. De har hatt 18 stemmer, mens opposisjonen har hatt 17. Nå er dette snudd, og dermed ryker det opprinnelige flertallet – og også ønsket om å innføre eiendomsskatt.

IKKE OVERRASKET

Ordfører John-Erik Vika, Sp, må heretter lede en mindretallsgruppe i kommunestyret.

– Jeg er ikke overrasket over at vi nå ble i mindretall. Men dette skal vi klare. Jeg er ordfører for alle. Nå får vi jobbe fra sak til sak og det viktigste for meg er å få et flertall. Vi må jobbe på tvers, men det skal vi takle greit.

– Hva med eiendomsskatten, Vika?

– Det ligger vel i kortene at ingen ønsker seg det, men vi har likevel lagt det inn i handlingsplanen. Nå har vi satt ned en tverrpolitisk gruppe som skal se økonomien og hvordan vi skal klare oss uten eiendomsskatt. Vi har som mål at det skal vi kunne klare, svarer ordføreren.

LES OGSÅ: De rødgrønne mister flertallet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no