21. jul
UTGÅR: Butikksjef Omid Momand forteller at engangsgriller utgår fra sortimentet til Rema 1000 på Maura, så lenge brannfaren er så stor som den er nå. Foto: Magnar Haraldsen
 
Stopper salget av engangsgriller
Butikksjef Omid Momand hylles av brannvesenet etter at han fjernet engangsgriller fra sortimentet til Rema 1000 i Maura.

Publisert: 31.mai.2018 17:00
Oppdatert: 01.jun.2018 09:51

– Det er stor fare for skogbrann, og vi bor i nærheten av skogsområder, så vi bestemte at vi ikke skal selge flere engangsgriller før brannvesenet eventuelt gir oss grønt lys, sier Omid Momand.

Initiativet har Momand selv tatt med sine ansatte på Rema 1000 i Maura. Brannsjef John Arne Karlsen blir veldig glad for å høre nyheten.

– Det er kjempefint, det liker jeg å høre. Virkelig en gladnyhet, sier Karlsen.

Ansvar

Brannsjefen har selv tenkt på hva de kan gjøre med handelsapparatet i forbindelse med engangsgrillene.

Det er ingen tvil om at de utgjør en stor fare for brann når det er så tørt som nå, men likevel kan ikke brannvesenet gå inn og fortelle folk hva de kan selge.

– Det er vanskelig for oss som tilsynsmyndighet å si at butikkene ikke skal selge engangsgriller. Derfor er det veldig flott at de som er i den bransjen, som skal leve av å selge ting, tar det ansvaret, forteller Karlsen.

– Et kjempeproblem

Brannvesenet snakker mye sammen om hva de skal gjøre videre, og hva slags spesifikke tiltak de kan gå ut med for å dempe risikoen for brann. Men handelsapparatet er godt utenfor brannvesenets virkeområde.

– Derfor vil vi benytte muligheten nå til å oppfordre flere til å gjøre det samme. Vi setter veldig pris på initiativ. I og med at finværet fortsetter, må man strekke seg enda lenger for å forebygge branntilløp, og engangsgriller er et kjempeproblem, sier Karlsen.

Viktigere enn penger

Rema 1000 på Maura vil nok tape litt på avgjørelsen om å ikke selge engangsgriller, men Momand sier at det er noen ting som er viktigere enn penger.

– Ja, vi taper på det. Det var mange som kom i butikken og spurte etter engangsgriller i går, men vi nektet å selge. Det er viktigere å passe på samfunnet vi bor i, sier Momand.

Grill hjemme og ta med ut

Når engangsgriller er såpass farlige at Rema 1000 på Maura ikke vil selge dem, så betyr ikke det at man må gå sulten på stranda, eller i skogen.

– Man kan kjøpe grillkull, og grille forsvarlig hjemme. Hvis man bruker sin egen grill, så passer man litt bedre på. Så kan man grille hjemme, og ta med seg maten ut. Det er mitt tips, sier Momand.

Fakta

  • Det er meget stor skogbrannfare i hele distriktet, og det er ikke spådd nedbør av betydning den nærmeste tida.
  • Øvre Romerike brann og redning (ØRB) har innført totalforbud mot all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark til i alle kommuner på Øvre Romerike fra søndag 20. mai.
  • Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller.
  • Tillatelser til brenning som allerede er gitt inndras inntil videre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no