19. jul
 
Asfaltering stoppet av armeringsjern
NANNESTAD: På deler av Åsvegen ble gammel asfalt frest av og ny skulle legges. Mange så fram til endelig å kunne kjøre på bedre veg. Så ble imidlertid arbeidet stanset, og maskinene forsvant.

Publisert: 10.sep.2017 21:00
Oppdatert: 11.sep.2017 10:44

–Arbeidet ble stanset på grunn av utfordringer med grunnforholdene. Det ligger partsvis med armering på strekningen, og vi måtte kartlegge omfanget, forklarer Kjetil Dalen, byggeleder hos Statens vegvesen.

Hele strekningen, fra Åsgreina til Kringler, skulle vært ferdig innen utgangen av august.

Foreløpig er 1,7 kilometer av strekningen, mellom Kåråsen og Oserud, delvis frest av. På vegkanten ligger det flere steder armeringsjern man møtte på.

HUMPER OG HULL

Mange som kjører på Åsvegen har nå begynt å bli lei av dumper og hull i kjørebanen. Blant disse er bussjåførene, men flere bilister EUB har snakket med er også forundret over at det tar så lang tid.

–Det er jo ikke noe behagelig å kjøre der akkurat. Det rister fælt, og jeg tror nok det er enda verre for mindre biler. Vi lurer selvsagt på når det skal gjøres noe med vegen igjen. Den må jo bli ferdig før vinteren, og de verste hullene som er blitt burde det jo vært gjort noe med straks, sier Tormod Skredderberget, stasjonsleder hos Unibuss Maura.

GJENOPPTAR ARBEIDET

– Kartleggingen av armeringsjernet er nå gjort og vi kommer til å gjenoppta arbeidet i løpet av neste uke. Fylkesveg 176 skal gjøres ferdig før entreprenøren flytter til Åsvegen, sier Dalen.

Han anslår at Åsvegen vil være ferdig asfaltert i løpet av tre ukers tid.

LES OGSÅ: Klart for asfalt

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KARTLAGT: Det er foreløpig frest av asfalt på en strekning på 1,7 kilometer av Åsvegen. Enkelte plasser har man møtt på armeringsjern som skapte problemer. Hvor resten av armeringene ligger skal nå være kartlagt.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no