25. jun
 
Stor interesse for informasjon om Sundets utbygging
EIDSVOLL. Flere måtte ta til takke med ståplasser på Eidsvoll Arbeiderpartis åpne møte i Panorama

Publisert: 23.mar.2017 10:44
Oppdatert: 23.mar.2017 13:17

I januar inviterte Eidsvoll Ap til åpent møte på Råholt. Her var det kø til døra, og eidsvollingene møtte opp i stort antall også på onsdagens møte om utbyggingsplaner. Denne gangen for Sundet.

– Det er viktig å ha kommunikasjon med dem som bor her, sier kveldens ordstyrer, varaordfører Einar Madsen.

KOMMUNENS VISJONER

Først ut av møtets talere var Sissel Pettersen fra Planavdelingen i Eidsvoll kommune. Hun informerte om hvordan administrasjonen i kommunen jobber og tenker om Sundets framtid. Totalt ser de for seg et potensial på 1400 boliger i Eidsvoll sentrum. Planavdelingens uttalte mål er å styrke Sundet som sentrum lokalt og kommunalt. Blant hovedpunktene nevnes bevaring av kvartalsstrukturen. I tillegg skal den gamle trehusbebyggelsen være et premiss for videre utbygging.

TENKER LIKT

I alt var fem utbyggere representert i Panorama. Flere av de påpekte i likhet med Pettersen, viktigheten av å utnytte nærheten til Vorma. Bjørn Dæhlie, som har skaffet seg hele ni eiendommer i Sundet, presenterte blant annet rykende ferske skisser om et kajakk-anlegg nede ved bredden. Videre nevnte han en del utfordringer knyttet til boligbygging i umiddelbar nærhet til Vorma. Først og fremst tenkte han da på NVE sine retningslinjer i forbindelse med flomtilfeller.

Wergelandskvartalet (Ole Martin Almeli, Eivind Olsrud, Erik Finsbråten, Jan Arne Finsbråten og Magne Finsbråten), som omtales som et av de største prosjektene i Sundet så langt, presenterte, i likhet med Dæhlie, planer om blant annet parkeringshus under bakkenivå. Både disse og andre utbyggere hadde store planer for lekeplasser og sitteområder i og rundt prosjektene sine.

– I framtida skal det bli naturlig for romerikinger å bosette seg i Eidsvoll, sier Dæhlie.

INGEN DEBATTARENA

Eidsvoll Arbeiderparti ønsket innspill på hva som bør være med og vektlegges i ny sentrumsplan for Sundet. Etter at de respektive utbyggerne hadde fått presentert seg og sine prosjekter, var det åpent for innspill fra salen. Det var imidlertid kun satt av tid til korte innspill og spørsmål – de store diskusjonene fant ikke sted. Arrangøren og kommunen la uansett godt til rette for henvendelser fra publikum på andre måter, eksempelvis via e-post. Det er heller ingen tvil om at slike åpne kvelder faller i god jord hos kommunens innbyggere, noe to fullsatte møter vitner om.

På programmet

  • Planavdelingen i Eidsvoll kommune v/ Sissel Pettersen
  • Bjørn Dæhlie
  • Wergelandskvartalet
  • Hoelsjordet
  • Wenno AS
  • Jan Heranger og Morten Andersen
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no