18. jun
 
Store Dæhlie-planer i smørøyet på Jessheim – slik vil han bygge nå
Et tre etasjers næringsbygg mot Storgata og leilighetsbygg med 18 boenheter på tre etasjer mot Tærudgården. Det er det Bjørn Dæhlie ønsker å bygge midt i byen.

Publisert: 04.apr.2018 21:08
Oppdatert: 04.apr.2018 22:03

Han har forsøkt tidligere også. Prosessen med detaljregulering for eiendommene Storgata 1 og 3 på Jessheim har pågått siden 2013. Underveis har kommunen blitt forelagt ulike skisser. EUB kan onsdag kveld trykke rykende ferske skisser fra Bjørn Dæhlie. Disse skal opp til behandling i formannskapet førstkommende tirsdag.

– Prosjektet er spennende. Bygningene spiller bra mot øvrig bebyggelse. Takformen og noe av det øvrige eksteriørmessige er de store endringene fra sist, sier Dæhlie til EUB.

Endringer siden sist

Forskjellen fra forrige planforslag er at næringsbygget er gjort én etasje lavere, samt at det kun skal være næringslokaler i bygget mot Storgata. Eiendommene har siden byplan (2005–2025) hatt tydelige bevaringshensyn og krav til grønnstruktur. I saksframlegget fra rådmann Rune Hallingstad tillegges dette også vekst.

– Rådmannen mener utearealet mellom bygningene slik det er vist ikke svarer til forventningene om et grønt byrom/park slik byplanen refererer til. Det stilles også spørsmål ved om leilighetsbygget bidrar positivt til området, eller om det er til hinder for et godt byrom, står det i saksframlegget.

Opp til politikerne

Nå er det opp til politikerne. Rådmann Hallingstad ber i første omgang om en prinsippavklaring. Før Bjørn Dæhlie kommer lenger i planarbeidet og for å legge til rette for en smidig og forutsigbar planprosess. Eiendommene eies av selskapet Storgata 1 AS, og arkitekt er Romerike Arkitekter AS. Rådmann Hallingstad innstiller på følgende:

– Den bevaringsverdige bebyggelsen skal framheves og gis luft, og skal sammen med et moderne byrom/park med høy kvalitet sentralt i området mellom Kingsgården, Vegelgården og Tærudgården være styrende for hva som ellers kan tillates av nye bygg på eiendommene. Uthus/stall må tilbakeføres i samsvar med tidligere vedtak. Leilighetsbygg mot Tærudgården og parkeringskjeller må utelukkes til fordel for et bedre og mer romslig byrom, står det i saksframlegget.

Hallingstad peker på at denne delen av Storgata er viktig for Jessheims identitet.

Bjørn Dæhlie selv har ikke lest betraktningene til rådmannen.

– Jeg oppfatter at det er positivitet rundt å få til prosjektet.Jeg mener arkitekten har fått frem en utnyttelse av eiendommen som også fremhever de to historiske bygningene, som er viktige også for meg. Det ligger her betydelig kostnader i å etablere en park som dette der dagens p - plass er lagt under bakken til fordel for en et byrom for lokalbefolkningen. torgata 1-3 er i dag en stor arbeidsplass og vil bli en ytterligere travel arbeidsplass i fremtiden, det vil være viktig med plass også for renovasjon, redning etc, så alle flater kan ikke være grønne, sier Bjørn Dæhlie.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no