21. jul
Stor rift. Denne 79 år gamle eneboligen i Gullverket gikk en halv million kroner over takst midt i fellesferien. Det var mange som ville sikre seg det idyllisk beliggende huset.
 
Størst boligprisvekst i Eidsvoll - denne eneboligen fra 1937 ble solgt 500.000 over takst
GULLVERKET. Folk sto i kø på visning for å sikre seg eneboligen fra 1937. Nå er den solgt - en halv million kroner over takst i kommunen med størst boligprisvekst på Romerike.

Publisert: 27.jul.2016 10:40
Oppdatert: 27.jan.2017 14:22

- Det var fryktelig mange folk på visning. Jeg hadde i hvert fall 30 navn på visningslista, hvorav de kom to og opptil fire sammen. Det var ganske vilt, sier avdelingsleder og eiendomsmegler Ann Kristin Hoset i Eiendomsmegler 1. Ifølge Hoset var det både byfolk og lokale blant dem som møtte opp på visningen. Eneboligen i Gullverkvegen 56 er 98 kvadratmeter, har to soverom og har garasje og uthus. Beliggenheten er idyllisk ved Nedre Holsjøen. Eneboligen har også egen strandlinje. Prisantydningen var 1.750.000. Fem budgivere kjempet om boligen.

LES OGSÅ: Solgt nesten to millioner over takst

Interesserte i hytte

- Til slutt endte salgssummen på 2.250.000 kroner. Dette var en bolig som mange hadde råd til. For noen år siden lå grensen til mange på 1,5 millioner. I dag er den ofte på 2,5 millioner. Denne eiendommen hadde også dem som var interesserte i den som en fritidsbolig, sier Hoset.

- Har Farmen-feberen i Gullverket nå også flyttet seg til boligmarkedet?

- Det hadde vært veldig morsomt, men jeg tror ikke det hadde så mye å si i denne sammenhengen, sier Hoset, før hun opplyser at kjøperne kommer fra Oslo og har planer om å flytte oppover.

- De ønsker å ivareta huset i tidligere eiers ånd, sier hun.

Fersk statistikk fra Eiendom Norge viser faktisk at det er Eidsvoll som har hatt den største prosentvise veksten i boligprisene siden juni i fjor. I grunnlovsbygda har boligprisene økt med 11,8 prosent fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år, ifølge kvartalsrapporten for Akershus. Boligprisene er nå 7,3 prosent høyere enn for 12 måneder siden på landsbasis, og det ser ikke ut til at feriemodusen slår inn spesielt i boligmarkedet.

LES OGSÅ: Oppussingsobjekt fra 1896 gikk 1,25 millioner over takst

Få tegn til bremsing

- I løpet av de siste ti årene er det kun i 2009 hvor vi har hatt en sterkere prisvekst på landsbasis i juni og første halvår. Boligprisveksten er først og fremst drevet av utviklingen i østlandsområdet, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

- Boligprisveksten i Oslo og store deler av Østlandet viser få tegn til å bremse, og vil også prege boligmarkedet utover høsten, legger Vammervold Dreyer til.

Eiendomsmegler Ann Kristin Hoset har lagt ut tre boliger for salg i fellesferien. Alle ble solgt etter første visning.

- Vi ser ingen spesiell dupp i boligmarkedet om sommeren. Folk er generelt flinke til å tilpasse boligkjøp, og mange ber om privatvisninger før de reiser på ferie. Øvre Romerike er en stor vekstregion, sier Hoset.

Lokal boligprisvekst

Boligprisveksten på Øvre Romerike var 9,7 prosent fra juni i fjor til juni i år.

Omsetningstiden var i snitt 18 dager.

1. halvår i 2015 ble 834 boliger solgt. 1. halvår i 2016 ble 930 boliger solgt.

Kvadratmeterprisen i juni var 29.463 på Øvre Romerike.

I andre kvartal 2016 var kvadratmeterprisen 37.041 kroner i Ullensaker, 28.325 i Gjerdrum, 24.967 i Eidsvoll, 24.414 i Nannestad og 18.313 kroner i Hurdal.

Eidsvoll hadde størst prosentvis prisvekst siste året med 11,8 prosent. Nannestad (9,8 prosent) og Ullensaker (8,8 prosent) fulgte på de neste plassene. Prosentvis vekst for Gjerdrum og Hurdal var ikke tilgjengelig.

Det ble solgt flest boliger i Ullensaker første halvår (224). I Eidsvoll ble det solgt 153, mens Gjerdrum (96), Nannestad (86) og Hurdal (68) fulgte på de neste plassene.

Kilder: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no