24. apr
Nedjusteres: Vinmonopolet i Sundet har hatt kategori 4-status de siste årene. Nå er det nedjustert til kategori 3. Når det nye polet på Råholt åpner torsdag 16. november vil dette få kategori 4-status. Her er butikksjef Robert Johansen i polutsalget i Sundet.
 
Eidsvoll sentrum ligger i Sundet - Råholt får det største Vinmonopolet
Vinmonopolet i Sundet er nedgradert fra kategori 4 til 3. Snart åpner det nye polet på Råholt – og dette vil være kategori 4.

Publisert: 25.okt.2017 21:00
Oppdatert: 25.okt.2017 20:12

Vinmonopolets butikker er delt inn i sju kategorier – basert på salgstall fra året før. I kategori 1 finner vi ”Vinminipol” med 180 produkter, mens det i kategori 7 finnes 1.850 produkter. Vinmonopolet i Sundet har de siste årene hatt status som kategori 4 – med 950 produkter. Dette blir det nå en endring på. EUB får bekreftet at polutsalget i sentrum allerede er nedjustert til kategori 3, noe som innebærer en reduksjon av varesortimentet til 650 produkter.

Defineres av salgsvolum

– Jeg kan bekrefte at dette stemmer, og at endringen allerede har skjedd i Vinmonopolet i Sundet. Dette vil heretter ha kategori 3-status. Størrelsen på utsalgene våre defineres av totalvolum, det vil si hvor mye vi selger. Jo mer som selges, desto større må butikkene være, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

Det nye polet på Råholt vil ha kategori 4-status, og åpner dørene allerede 16. november.

– Det er alltid hyggelig å åpne nye utsalg, og vi gleder oss. Det samlede tilbudet til innbyggerne i Eidsvoll kommune vil bli bedre etter nyåpningen. De kan handle i to vinmonopol. Råholt er ett av tettstedene i landet med raskest utbygging og befolkningsutvikling. Vi har fulgt det tett i en tiårs periode. Cirka 12.000 innbyggere sogner til tettstedet og handelen i området utgjør cirka 700 millioner kroner årlig, sier Nordahl.

– Enkelt grep å ta

– Er det ikke naturlig at det største polet i en kommune ligger i det som er vedtatt sentrum?

– Alt vi selger på Råholt kommer ikke til å være nysalg. Det vil ta fra grensehandel, taxfree og dagligvare, og vi kommer også til å ta fra oss selv. Mye tyder på at Sundet og Jessheim vil kunne tape noe omsetning når det nye utsalget på Råholt åpner. For oss i Vinmonopolet er det også et absolutt krav å ikke gå med underskudd. Alle butikkene må minimum gå i null. Dette kommer som krav gjennom tildelingsbrevet fra Helse- og omsorgsdepartementet. Vi ønsker å unngå sløsing, og da var dette et svært enkelt grep for oss å ta, sier Nordahl.

Polet på Jessheim har kategori 5, Råholt 4, Sundet 3 og Nannestad har 2.

– Vi opplever at det her bare er vinnere. Eidsvoll får to fine polutsalg etter nyåpningen, sier Nordahl.

Eidsvoll kommune har tidligere vedtatt at det skal ligge et polutsalg i Eidsvoll sentrum (Sundet). Nordahl sier til EUB at opprettelsen av det nye utsalget på Råholt ikke vil få noen betydning for videre satsing i Sundet. Han sier det bare vil føre til to polutsalg i kommunen.

LES OGSÅ: Spyttet på da de samlet inn vinmonopol-underskrifter

– Vil fortsatt være bra

Butikksjef Robert Johansen for Vinmonopolet i Sundet tror det nye polet på Råholt vil føre til en salgsnedgang, men sier butikktilbudet fortsatt vil være bra.

– Det er ingen tvil om at både vi og Vinmonopolet på Jessheim vil merke at det nye polutsalget på Råholt åpner. Samtidig vil vi få to polutsalg i Eidsvoll, og det vil samlet sett være bra for kommunen. Butikken her i Sundet vil fortsatt være bra, sier Johansen.

– Har dere fått mange reaksjoner på at butikken er gått fra kategori 4 til 3?

– Nei, overraskende få, egentlig. Noen har selvfølgelig nevnt det, men det har ikke vært mange.

– Hva tenker du om at kommunens største polutsalg blir liggende utenfor det som er vedtatt sentrum?

– Jeg kan skjønne at folk stiller spørsmål rundt det, men utover det har ikke vi i Vinmonopolet meninger om det, sier Johansen.

DEBATT: Fra pol til pol i Eidsvoll

Fakta

  • På Øvre Romerike er det i øyeblikket polutsalg følgende steder: Jessheim, Sundet, Nannestad, Kløfta, Gjerdrum og Årnes.
  • Torsdag 16. november åpner et nytt utsalg i Amfi Eidsvoll på Råholt. 
  • Dette polutsalget vil være en kategori 4-butikk. Det sier noe om utvalget i butikken.
  • På Jessheim er det kategori 5, mens Sundet nå er kategori 3.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no