22. apr
KLARE: Nyhetsredaktør Vegard Storbråten Øye, digitalt ansvarlig Jørgen Berg-Sollien, journalist Bjørn Inge Rødfoss og produksjonsredaktør Knut Øsmundset får hovedansvar for #gardermoen2018. Foto: Glen Widing
 
Har fått støtte til ny storsatsing
Eidsvoll Ullensaker Blad har mottatt 100.000 kroner fra stiftelsen Fritt Ord til en ny journalistisk storsatsing i avisen: #Gardermoen 2018.

Publisert: 10.feb.2018 06:00
Oppdatert: 22.mar.2018 10:40

– Som lokalavis, med hovedflyplassen i nabolaget og midt i vårt nedslagsfelt, føler vi det nå er vår oppgave og ansvar å skape en journalistisk satsing som belyser ulike sider og konsekvenser av å ha flyplassen som nærmeste nabo gjennom 20 år. Da synes vi flyplassens 20-årsjubileum nå i 2018 var en perfekt anledning, sier nyhetsredaktør Vegard Storbråten Øye i Eidsvoll Ullensaker Blad.

100.000 kroner i støtte

Avisen drar denne våren i gang prosjektet #gardermoen2018 – en satsing hvor leserne vil få servert innhold løpende gjennom hele året, og som vil bli godt synlig i alle EUBs kanaler.

– Vi vil bak fasaden til flyplassen, under huden på menneskene, følge pengene, finne og forstå konsekvensene, avsløre hemmelighetene og fortelle alle de gode historiene som OSL skjuler og kan by på gjennom 20 år, sier Storbråten Øye som skal lede prosjektet sammen med en prosjektgruppe i redaksjonen.

Denne uken fikk avisen tildelt 100.000 kroner i støtte fra stiftelsen Fritt Ord til prosjektet.

– Det var fantastisk hyggelig, og et viktig bidrag som gir oss handlingsrom til å gjennomføre denne satsingen, sier nyhetsredaktøren.

Noe som angår Rammer alle

Etter at hovedflyplassen åpnet på Gardermoen i 1998 blir vi alle berørt på en eller annen møte. Det være seg flystøy, nye arbeidsplasser, boligpriser eller utbygging.

– Hva har flyplassen betydd for utviklingen lokalt, hva betyr den for utviklingen i dag – og hva vil den bety i framtiden? Det er noen av spørsmålene vi skal finne svarene på, sier journalist Bjørn Inge Rødfoss som skal være reporteren på prosjektet.

Han er ikke redd for mangel på saker.

– Snarere tvert imot. Det blir i stedet viktigere å sortere ut og ha en stødig kurs for å finne de nye, gode og unike historiene. Møte menneskene og bidra til å sette ting i et nytt perspektiv, sier Rødfoss.

– Dette blir utrolig gøy og spennende.

Tips?

Om du har tips og ideer til saker vi bør senærmeree på i prosjektet send dem til gardermoen2018@eub.no.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no