21. jul
STØTTER: Joakim Stølan (t.v.) plassjef hos Bilia Jessheim, overrakte «sjekken» på 31.680 kroner til styreleder i Nannestad skisenter Åslia, Roger Axelsen.
 
Støtter truet alpinbakke
JESSHEIM: Da Joakim Stølan, plassjef hos Bilia på Jessheim, leste i lokalavisen at Nannestad skisenter Åslia sliter økonomisk, og er truet av nedleggelse, bestemte han seg for at høstens hjulskiftaksjon skulle gå til stiftelsen.

Publisert: 29.okt.2017 18:00
Oppdatert: 27.okt.2017 13:27

Det ga 31.680 nye kroner inn på stiftelsens konto.

– I alt var 132 biler innom for å få lagt om fra sommer- til vinterhjul. Dette er fjerde gang vi gir bort inntekter fra hjulskift til en organisasjon, men aldri før har så mange vært innom for å skifte hjul. Dette ble ny rekord. Det er tydelig at Åslia betyr mye for mange, og at de på denne måten kunne bli med å støtte en god sak. Dette engasjerte helt klart folk. Det så vi også på aktiviteten om saken på Facebook, sier Stølan.

REKRUTTERINGSBAKKE

Han mener Åslia er viktig for rekrutteringen av alpinsporten.

– Bakken passer akkurat for nybegynnere, små og store. Den er ikke så bratt som mange av de andre småbakkene i området. Og så er det T-krok for to personer så man kan bli barna opp. Etter hvert, når de blir flinkere og tryggere, vil de søke større utfordringer i andre bakker, sier Stølan.

Han forteller at de under aksjonen serverte mat til kundene som ventet på å få vinterhjul på bilen.

– Vi serverte rundt 300 hamburgere og like mange pølser. Folk sto tålmodige i kø, sier plassjefen.

Han oppfordrer samtidig flere til å støtte skianlegget, både privatpersoner og ikke minst næringslivet i Nannestad og øvrige kommuner på Øvre Romerike.

FORNØYD

Roger Axelsen, styreleder for stiftelsen Nannestad Skisenter Åslia, er veldig glad for engasjementet fra folk og Bilias initiativ.

– Dette er penger som kommer veldig godt med i den situasjonen vi er nå. Jeg ble skikkelig glad da Stølan ringte meg og fortalte at de ville støtte skisenteret. Helt enestående. Dette er mye penger. Jeg er selvsagt veldig godt fornøyd, og setter stor pris på tiltaket fra Bilia, sier Axelsen.

I DIALOG MED KOMMUNEN

Nannestad skisenter er i en vanskelig økonomisk situasjon etter flere sesonger med vanskelige driftsforhold. Stiftelsen er nå i dialog med Nannestad kommune for om mulig å finne en løsning.

– Vi har hatt ett arbeidsmøte med kommunen, og vi har en god dialog. Det er bevegelse i saken. Foreløpig er imidlertid ikke noe avklart. For å kunne starte med forberedelser til kommende sesong er det behov for 500.000 kroner, sier Axelsen.

Han forteller at han har tro på at de vil finne en løsning.

LES OGSÅ: Åslia trues av nedleggelse

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no