20. jun
 
Strålte foran publikum på hjemmebane
Romerike drillkorps var årets vertskap for helgens Østlandsmersterskap i drill som gikk av stabelen i Jessheim Is –og flerbrukshall.

Publisert: 04.mar.2018 21:00
Oppdatert: 04.mar.2018 20:15

Pågangen var i år så stor at arrangøren melder at de rett og slett var nødt til å avvise en del som ønsket å delta, og med 678 startende var det hektisk aktivitet fra fredag til søndag, der det ble oppvist drill i verdensklasse.

VARMET OPP TIL VM

Julie Anine Kvervavik hadde vært gjennom sin del av dagens oppvisninger utpå formiddagen lørdag, men sto på sidelinjen og heiet på de yngre deltagerne fra klubben, som skulle delta i sin aller første konkurranse. 

HUSKER DU: Suksess i NM i fjor

– Det er kjempegøy at det er klubben vår som er arrangør, selv om det har vært mye ekstra dugnad og ekstra jobb for både oss utøvere og drill-foreldre. Det er fantastisk å kunne vise seg frem foran hjemmepublikummet her på Jessheim, sier Kvervavik, som har drevet med sporten siden hun var seks år gammel.

Nå venter snart deltagelse i nok et stort mesterskap – nemlig VM, som arrangeres på Lillehammer i påskeuka. 

ALLSIDIG SPORT

Utøverne viser seg frem i både solo-oppvisninger og i ulike gruppesammensetninger, og det er ulike klasser for nivå og presisjon. 

– Jeg vil si at det å drive med denne sporten gir både styrke, koordinasjon og utholdenhet. Det er viktig med et kreativt utrykk med dans og fremvisning, men man skal også ha styrke og kondisjon for å være på toppnivå, forklarer hun.

SPENTE FØR DEBUTEN

Inne i oppvarmingshallen trippet det to unge og spente utøvere rundt, som tok seg tid til et ord med pressen før de skulle ut i sin aller første konkurranse i solooppvisning – og det på hjemmebane. 
– Vi gruer oss litt, men gleder oss mest, forklarte Tilly Johansen og Emma Kjosvold Valle, mens det ble drillet på de vanskeligste triksene som skulle vises frem foran dommere og hjemmepublikum. 

VEL GJENNOMFØRT

I den store flerbrukshallen var det smekkfullt både på tribuner og i det som var å oppdrive av garderober og treningsrom. For arrangøren har det vært en hektisk innspurt, og mye logistikk som skal på plass foran et arrangement av denne størrelsen. 

– Arrangementet er et samarbeid mellom NMF Øst og Romerike Drillkorps, der vi står for den tekniske delen av gjennomføringen. Arrangementet blir større og større for hvert år. For oss i Romerike drillkorps er det også en viktig rekrutteringsmulighet. Vi er i alt rundt førti aktive medlemmer, men ønsker oss gjerne flere, sier arrangementsleder Trine Helseth.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no