17. nov
UTEN OPPMERKING: Bare et skakt skilt viser at her er det fotgjengeroverganger. Oppmerking har manglet lenge, og det kommer tidligst til våren.
 
Stripe-stopp i Sundet
De eneste fotgjenger-overgangene i Sundet, er i Rådhusgata. Men heller ikke der er det oppmerket sebrastriper i gata.

Publisert: 04.sep.2018 09:00
Oppdatert: 04.sep.2018 09:12

Merkingen av tidligere fotgjengeroverganger i Sundet er blitt liggende som rester, og de kommer heller ikke til å gjenoppstå. Det er bare Råhusgata som vil få sebrastriper for gående. Men det er ikke før tidligst til våren.

– MALINGA SLITES BORT

Flere steder i Sundet har det vært fotgjengeroverganger. Skiltene er borte, og det er bare rester igjen av oppmerkinga. Også der hvor det skal være fotgjengeroverganger, er det heller ikke merket opp. Bare skiltene viser hvor man kan krysse vegen.

– Nå kommer vinteren, og det da blir malinga slitt bort. Vi skal se ha vi gjør med de til våren, sier Alexander Vatnehagen, avdelingsleder kommunaleteknikk i Eidsvoll kommune.

FALSK TRYGGHET

Det er kun i Rådhusgata det vil bli merkede forgjengeroverganger.

– Hvorfor det, Vatnehagen?

– Vi lener oss på Statens vegvesen i denne vurderingen. Det er mange fotgjengere som krysser vegen utenfor de merkede overgangene. Bilistene er oppmerksomme når de kommer til en overgang fordi de forventer at folk bruker disse. Bilførerne slapper mer av når de ikke ser verken skilt eller oppmerkning, og dermed er de ikke så årvåkne for at folk skal krysse vegen utenfor disse. Etter vår mening gir fotgjengeroveranger falsk trygghet.

ER GÅRDEIERS ANSVAR

– Hva med parkeringplassene utenfor butikkene, som Rema 1000 og Kiwi? Der er malingen slitt helt bort.

– Det er ikke kommuens ansvar. Gårdeierne har ansvaret for denne oppmerkingen, svarer avdelingslederen.

Hans Henrik Høibraaten eier Sagasenteret hvor REMA 1000 leier lokaler.

– Oppmerking er noe vi gjør med jevne mellomrom. Vi hadde ikke umiddelbare planer om å merke opp akkurat nå, men er all gammel oppmerking borte, må vi jo seg på det, svarer Hans Henrik Høibraaten.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
RESTER: Det er bare restene igjen av fotgjengerovergangen mellom Sagasenteret og Kiwi-bygget. Disse blir ikke fjernet med det første. Oppmerkingen av parkeringsplassene er det gårdeierne som har ansvaret for.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no