24. apr
Full forvirring: Den trafikkerte fotgjengerovergangen i Rådyrvegen rett ved Preståsen skole i Nannestad skaper forvirring og hoderisting i nabolaget.
 
Planen var å rette opp fotgjengerovergangen. Nå ser den slik ut
Stripene på fotgjengerovergangen skaper forvirring, hoderisting og latter i nabolaget. Nå lover kommunen nok en gang å rydde opp.

Publisert: 03.mai.2018 06:00
Oppdatert: 03.mai.2018 10:54

– Jeg synes jo historien i utgangspunktet er ganske komisk. Men det hadde vært flott om det ble fikset på en skikkelig måte, sier Christoffer Eide.

Han bor selv i Rådyrvegen i Nannestad, og har stusset over stripene på fotgjengerovergangen like i nærheten. EUB skrev for første gang om stripene i juni i fjor. Da var de fem sebrastripene malt opp feil – for biler – i krysset der gang- og sykkelvegen går ned til Preståsen skole like i nærheten.

– Her er det nok en som har hatt en litt dårlig dag på jobben. Jeg er for alle sikkerhetstiltak som er med på å trygge sikre skoleveier. Dette får nok bilistene til å senke farten, men faller nok litt utenfor normene for veimerking, uttalte Morten Marthinsen den gangen.

Lovet utbedring

Eide sier nabolaget nettopp har våknet opp etter vinterdvalen.

– Da dukket også fotgjengerovergangen opp igjen under snøen. Jeg synes det er synd det skal se slik ut i gata vår. I tillegg er dette en trafikkert fotgjengerovergang i direkte tilknytning til Preståsen skole, hvor barna mine går. Jeg føler derfor det er viktig at denne skal være godt merket, sier Eide.

Bente Huseby er virksomhetsleder for kommunal drift i Nannestad kommune. Da EUB hadde forrige sak på trykk i fjor sommer uttalte hun at fotgjengerovergangen allerede var rettet opp.

– Disse stripene er allerede fjernet, og arbeidet gjøres riktig og ferdig på mandags morgen, sa hun.

Skal fikses på ny

Nå sier virksomhetslederen følgende:

– Det stemte det jeg sa til deg den gang. Fotgjengerovergangen i Rådyrvegen ble utbedret umiddelbart den gangen ved at det ble malt over med gråsvart farge. På grunn av en tøff vinter for våre veier, så har den mørke malingen blitt slitt av. Dette kan kanskje tyde på at den hvite malingen var av bedre kvalitet enn den mørke. Vi ser også at den hvite malingen har blitt betydelig slitt gjennom vinteren. Gutta på vei er travelt opptatt med feiing og lapping av asfalt, men dette vil bli utbedret så raskt som mulig, sier Bente Huseby i dag.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no